Zobni vsadki zahtevajo temeljito ustno higieno

Zobni vsadki zahtevajo temeljito ustno higieno

07/18/2020 Off By prihsiters

Zobni vsadki se uporabljajo že več desetletij in služijo za nadomeščanje izgubljenih zob. Celoten postopek zahteva strokovno delo zobozdravnika in njegove ekipe, kot tudi pacientovo sodelovanje, zato je uspešnost postopka v veliki meri odvisno tudi od izbire ponudnika tovrstnih storitev. Če še nimate izbranega lastnega zobozdravnika, potem je najbolje, da se obrnete na izbrani dentalni center, kjer so vam na voljo številni strokovnjaki na svojem področju, vključno z implantologijo, ki se ukvarja z zobnimi vsadki.

Vedeti morate, da tudi potem, ko bodo zobni vsadki v vaši ustni votlini, boste morali zanje skrbeti enako kot za lastne zobe. Edino temeljita vsakodnevna ustna higiena in redne kontrole pri zobozdravniku so zagotovilo, da vam bodo dolgo služili. Dejstvo je, da so tudi zobni vsadki dovzetni za nastanek in razvoj parodontalne bolezni, zato je profesionalno čiščenje zobnih oblog enkrat letno skoraj obvezno in tudi tu boste potrebovali storitve dentalnega centra.

Nevidni zobni aparat učinkovito poskrbi za nepravilnosti v izraščanju zob

Nepravilnosti v izraščanju zob v naši ustni votlini so vse pogostejše, zato ni nič nenavadnega, da v svoji bližini opažamo vedno več ljudi z zobnimi aparati. Za mnoge je zobni aparat še vedno tabu tema in se jim skušajo na vse mogoče načine izogniti. Z razvojem zobne protetike, pa je tudi videz zobnih aparatov bistveno napredoval tako, da nam je danes na voljo celo nevidni zobni aparat

Gre za neke vrste zobne opornice, ki so izdelane s pomočjo vrhunske sodobne CAD-CAM tehnologije. Na videz je nevidni zobni aparat prozoren in zato skoraj neopazen. Njegova glavna prednost je v tem, da ga lahko snamemo, zato je ustna higiena bistveno lažja, prav tako pa vas aparat ne bo oviral pri hranjenju, saj ga v času obrokov lahko enostavno snamete. Vsaka dva tedna je potrebno nevidni zobni aparat zamenjati z novim, ki je malenkostno drugačen od prejšnjega.