Zobni implantat iz titana

Zobni implantat iz titana

09/29/2019 Off By prihsiters

Zobni implantat mora biti narejen le iz najkvalitetnejšega titana, saj je le titan primerna kovina, ki v ustni votlini ne bo povzročala nobenih alergij. Titan je tudi edina kovina, ki ima možnost, da se združi z našo čeljustjo in se ga tako čeljust po zdravljenju izredno dobro oprime. To je nujno, če želimo, da bo fiksna proteza resnično dobro in čvrsto pričvrščena na spodnjo in zgornjo čeljust. 

Zobni implantat nikakor ne sme biti narejen iz poceni in iz nekvalitetnih materialov, ki so tudi na voljo na trgu. Ker je ponaredkov veliko, moramo izredno paziti, kam si bomo šli narediti implantate. Preden nam jih vstavijo v čeljust imamo tudi pravico videti ime proizvajalca in državo porekla. Marsikatera zasebna ordinacija ima namreč na voljo poceni ponaredke, ki lahko izredno negativno vplivajo na naše zdravje. 

Zobni implantat, ki je dober, mora biti narejen pri originalnemu proizvajalcu testiranih implantatov, ki so najboljši na trgu. Nekatere ordinacije se poslužujejo generikov, ki so ravno tako primerni, le da niso tako kvalitetni. Ponaredki pa so lahko izredno škodljivi za naše zdravje in jih zato ne smemo imeti v čeljusti.

Fiksni zobni aparat za ravne zobe

Fiksni zobni aparat je najboljša in najbolj dostopna možnost za vse, ki si želijo imeti lepe in ravne zobe. Včasih so bili na voljo le snemljivi zobni aparati, ki so jih uporabniki nosili le ponoči in tako je bil ravnanje zob z njimi izredno dolgotrajno. Ko so v zobne ambulante prišli fiksni aparati, je postalo zdravljenje veliko bolj hitro. V dveh letih so najstniki lahko že imeli lepe in ravne zobe. 

Fiksni zobni aparat je lahko tudi keramični. To je dražja verzija fiksnega aparata, saj se veliko manj opazi in je skorajda neviden. Pri klasičnemu fiksnemu aparatu pa se bo vedno videlo žičke in elastike ter kovino, ki bo pritrjena na naše zobe.