Zaščita blagovne znamke zagotavlja, da nobeno podjetje ne uporablja enakih znakov

Zaščita blagovne znamke zagotavlja, da nobeno podjetje ne uporablja enakih znakov

01/23/2020 Off By prihsiters

Vsako podjetje, ki je na trgu, je na trgu z enim samim namenom in ta je zagotovo, da je kar se da uspešno. Čeprav je pot do uspeha dolga in polna trdega dela, se da z vztrajnostjo uspeti in se prebiti med uspešna podjetja na trgu. To pa seveda pomeni, da moramo potrošnike, torej kupce, prepričati v do, da so naši izdelki tisti, ki predstavljajo kakovost in so vredni nakupa.

Zaščita blagovne znamke nam torej zagotavlja to, da zaščitimo svoje podjetje, da nobeno drugo podjetje ne nastopa z enakim znakom oziroma več znakov, ki predstavljajo določeno podjetje. Vsi se seveda zavedamo, da damo marsikateri blagovni znamki pri nakupu prednost, saj enostavno zaupamo v njih in se zavedamo tega, da so njihovi izdelki zares visoko kakovostni in nam dobro služijo.

Zaščita blagovne znamke je mogoča tudi v tujini, saj je znamko mogoče registrirati za področje EU in za posamezne tretje države. Svoje podjetje lahko torej zaščitimo tudi na globalni ravni, kar pomeni, da nihče ne bo mogel zlorabljati dobrega imena določenega podjetja.

Patentiranje zagotavlja da izum ostane v rokah izumitelja

Vsak posameznik ima seveda veliko željo po tem, da bi naredil nek svoj izdelek, ki bi na trgu bil edinstven in bi si ga vsi želeli imeti. To je zagotovo želja vsakega izmed nas, saj si vsi želimo biti uspešni v življenju in velikokrat razmišljamo o izdelkih, ki bi nas ponesli na sam vrh.

Patentiranje torej omogoča vsem, ki izumijo nek nov izdelek, da ta izdelek zaščitijo pod svoje ime in tako onemogočajo vsem, da ta izdelek na trgu prodajajo, brez dovoljenja. Gre torej za zares izjemen postopek, ki pa zahteva, da je izdelek zares inovacija.

Patentiranje torej zahteva vse dokaze, da je izdelek nov, na inventivni ravni in industrijsko uporabljiv.