Videz eksotičnega parketa iz našega domačega kraja

Videz eksotičnega parketa iz našega domačega kraja

10/05/2020 Off By prihsiters

Pri načrtovanju opremljanja naših novih prostorov bomo kmalu naleteli na vprašanje, ali želimo zapraviti nekoliko več denarja, in si privoščiti kvaliteten parket, ali pa bomo pri talnih oblogah raje privarčevali nekaj denarja, in namesto parketa raje namestili vinil plošče. Nekaterim je namreč to, s kakšnimi oblogami smo obložili naša tla, veliko bolj pomembno kot drugim, saj tla zavzemajo velik del vizualnega prostora v kateremkoli objektu. Če so nekoč vinil plošče veljale za cenejšo in manj kvalitetno alternativo parketu, pa dandanes pogosto sploh ne bomo več razločili, ali so tla, po katerih hodimo, obložene s parketom ali z vinil ploščami. 

Poceni parket ali cenejša alternativa z dragim videzom?

Poleg tega, da so vinil plošče seveda dosti cenejše in dandanes že izjemno dobro imitirajo parket, pa imajo prednost tudi v tem, da ponujajo veliko večjo diverziteto. Če si bomo namreč zaželeli kakšno bolj eksotično vrsto parketa, bomo zelo težko prišli do točno takega videza, kot smo si ga želeli. Obstaja velika verjetnost, da domači proizvajalci in posredniki parketa ne bodo imeli na zalogi točno takšne vrste parketa, kot smo si jo zamislili, in bomo morali svoj zaželeni parket uvoziti iz tujine, kar bo seveda predstavljalo še veliko večji strošek.

Vinilne plošče imajo to veliko prednost pred parketom, da je mogoče relativno zlahka proizvesti tudi videz najbolj eksotičnega parketa, ki smo ga ga nekoč videli v nekem modnem prospektu. Tudi, če je nek parket mogoče narediti le iz neke drage tropske vrste lesa, bo proizvajalec vinilnih plošč običajno lahko poskrbel, da bo vinilno ploščo s podobnim ali skoraj enakim videzom proizvedel s veliko manjšimi stroški v našem domačem kraju ali okolici. S pomočjo moderne tehnologije tako lahko dosežemo, da naša tla kljub ne predragi investiciji nudijo videz prestižne ali eksotične talne obloge, na katero bomo z veseljem peljali vsakega še tako pomembnega gosta.