Varno ravnanje z denarjem

Varno ravnanje z denarjem

03/06/2019 Off By prihsiters

Da bi svoj denar in druge dragocenosti kar najbolje zavarovali, jih moramo shraniti na varno mesto. To je lahko težava, če nimamo v vsakem trenutku popolnega nadzora nad svojo lastnino. Pogosto kakšne dragocene zadeve prejmemo kar preko pošte ali pa nas počakajo kje drugje – v teh primerih je smiselno dovolj pozornosti nameniti opremi, ki služi zaščiti dragocenosti v takšnih okoljih.

Vzemimo za primer poštni nabiralnik. Cena za osnovne nabiralnike je nadvse ugodna, a ti ne ponujajo posebne zaščite. Čisto možno je, da dostop do vsebine nabiralnika sploh ni zavarovan, lahko pa da zaščito nudijo le vratca s ključavnico. Za prave dragocenosti to ni ustrezna zaščita, še posebej ne, če rokujemo neposredno z denarjem. Za kakovostnejši poštni nabiralnik cena seveda ni tako ugodna, a vseeno ne predstavlja omembe vrednega stroška. Le nekaj deset evrov bo treba odšteti za varen nabiralnik, morda pa bo nekaj stroškov naredila tudi montaža na varno mesto. Ne pozabimo, da za poštni nabiralnik cena ni končna, upoštevati je treba še montažo, ki je prav tako ključnega pomena za zagotavljanje varnosti.

Če ravnamo z denarjem, imamo pri delu še veliko drugih skrbi. Ne gre le za možnost kraje, prepričati se moramo tudi, da ne gre za ponarejen denar. Temu služi aparat za preverjanje denarja, ki bo to nalogo zanesljivo opravil. Poleg tega lahko aparat za preverjanje denarja uporabimo tudi za štetje bankovcev, če naprava seveda ponuja to funkcionalnost. V vsakem primeru je smiselno izbrati dovolj zanesljiv aparat, ki bo svoje delo opravil brezhibno. Nikakor ne želimo delovanja takšne naprave prepuščati naključju. Tako kot pri poštnih nabiralnikih torej tudi za aparat za preverjanje denarja velja, da se začetna investicija na dolgi rok splača. Ne pozabimo, da rokujemo z denarjem in drugimi dragocenostmi, ki običajno močno presežejo vrednost opreme, ki jo namenim zaščiti.