Učinkovito pakiranje sladic in peciva

Učinkovito pakiranje sladic in peciva

11/27/2019 Off By prihsiters

V svojem sladkem programu pekarne, slaščičarne in druge prodajalne pogosto nudijo zelo širok nabor različnih sladkarij, ki se razlikujejo v vseh mogočih pogledih. Tudi v tem, kako jih moramo shranjevati, če jih želimo ohraniti v kar se da dobrem stanju. Nekateri izdelki so precej neobčutljivi, to so recimo piškoti, pri katerih je najboljša rešitev kar plastična embalaža za piškote ali pa kovinska škatla. Pri mnogih drugih izdelkih pa moramo biti bistveno bolj pozorni. Ne pozabimo, da ima embalaža velik vpliv tudi na razne druge lastnosti, pomaga na primer pri prestavljanju in transportu občutljivih specialitet. 

V nekaterih primerih imamo še vedno opravka s precej robustnimi jedmi. Nekatere lahko za dlje časa pospravimo tudi tako, da jih vakumsko zapakiramo! Vakum vrečke vsekakor ponujajo zelo zanesljivo rešitev, ki pri dolgoročnem shranjevanju praktično ne pozna dostojne konkurence. Poleg tega so vakumske vrečke cenovno ugodne in vsestransko uporabne, če se le ne lotevamo pakiranja kakšnih posebej občutljivih specialitet. Sladice so včasih mehke in kremaste, tako da v vakum vrečke ne sodijo, lahko pa jih vakumsko zapakiramo v trde posodice, ki so narejene prav za ta namen.

Tisti, ki se sladicam ne morejo upreti, seveda niso zainteresirani za dolgotrajno shranjevanje. Bolj pride v poštev embalaža za piškote ali kaka druga domislica, ki omogoča hkrati enostavno in zanesljivo shranjevanje ter tudi stalno dostopnost. Embalaža za piškote se v tem oziru odlično izkaže, še posebej priročne so kovinske škatle, ki so izdelane prav s tem namenom v mislih. Tudi za druga peciva in sladice poznamo različno prilagojeno embalažo, predvsem za torte, na voljo so številni pladnji in škatlice, navsezadnje pa lahko veliko dosežemo tudi z univerzalno plastično embalažo. Vse te rešitve so praviloma na voljo po ugodni ceni in so dovolj prilagodljive, da bodo z njimi zadovoljni tudi zahtevnejši uporabniki.