Supanje za začetnike

Supanje za začetnike

06/17/2019 Off By prihsiters

Supanje je nadvse privlačna in zabavna vodna aktivnost, nad katero se navdušujejo tako mlajše kot tudi starejše generacije. Iz dneva v dan je vedno več privržencev supanja, med katerimi so tudi tisti, ki prav nikoli do sedaj še niso stopili na sup desko ter se z njo odpeljala po divji ali povsem mirni reki. Z desko se lahko vozimo tudi po jezeru, morju in še po kateri drugi vodni gladini.

Supanje za začetnike je lahko dokaj enostavno, če si začetniki pomagajo s številnimi nasveti, ki vam ga ponujajo številni članki o supanju, ki jih lahko najdete na določenih spletnih straneh.

V prvi vrsti pa mora prav vsak začetnik za supanje kupiti opremo, ki jo bo nujno potreboval. Najprej je pametneje kupiti opremo, ki je večje in pomembnejše narave. Za supanje velja, da je potrebno najprej kupiti sup desko in sup vesla.

Ko ima začetnik doma v roki vso potrebno sup opremo, mora poskrbeti še za primerno obutev in obleko. Ker supanje pogosto poteka v vročih oziroma toplejših obdobjih, si je potrebno priskrbeti tudi primerna zaščitna sončna očala, sredstva proti nadležnemu mrčesu, ki ga je še posebej ob rekah in jezerih veliko, in še bi lahko naštevali.

Je napihljiv sup bolj praktičen od trdega?

Če je nakupovanje sup opreme brezglavo in se pred samim nakupovanjem niti nismo razjasnili, kje želimo supati, nas bodo presenetili prodajalci, ki nas bodo pri nakupu sup deske zagotovo najprej vprašali, kje in na kakšen način si najbolj želimo supati. Je to mirna voda ali voda, ki je divje narave?

Če bomo prodajalcem poudarili, da si želimo supati izključno le na bolj mirnih vodah, kjer nas lahko preseneti le malo stvari, nam bo ponudil napihljiv sup.

Napihljiv sup pa ni ednina izbira na trgu. Za nekoliko bolj divje vode in že bolj izkušene uporabnike supanja, pa so že primernejše trše deske.