Strešna opeka za vse vrste naklonov 

Strešna opeka za vse vrste naklonov 

05/08/2020 Off By prihsiters

Lahko bi dejali, da je strešna opeka pika na i našemu domu, toda le, če je seveda ustrezno izbrana. V nasprotnem primeru si z njo v neugodnih vremenskih pogojih nimamo kaj dosti pomagati. Da je izbor strešne kritine kar se dober, je pred nakupom treba pozornost usmeriti na nekaj ključnih dejavnikov. 

Strešna opeka mora biti izbrana predvsem glede na naklon strehe. Pomemben podatek je namreč, ali je vaša streha bolj ali manj strma. To vas bodo pri nakupu strešne kritine vprašali tudi strokovno podkovani prodajalci, ki vam bodo želeli ponuditi najustreznejšo opeko za vaš dom. 

Kakovostna strešna opeka je logično vedno dražja od manj kakovostne. Priporočamo vam, da v trgovini z opeko vedno posegajte po priznanih proizvajalcih. Čeprav boste za takšno opeko morali odšteti kar nekaj evrov več, pa se vam bo to na dolgi rok zelo obrestovalo. 

Strešna opeka odličnega proizvajalca po dostopnejših cenah vam je na voljo za ogled ali nakup v spletni prodajalni. 

Glinena strešna opeka je ena od najboljših vrst opeke 

Strešna opeka se vam na trgu ponuja v različnih vrstah. Med njimi je tudi zelo priljubljena glinena strešna opeka, ki velja za eno od najtrpežnejših vrst opek na sploh. 

Kot vam že samo ime pove, je glinena strešna opeka izdelana iz kakovostnega materiala, ki zelo ugodno vpliva na marsikaj. Že sami veste, da je glina med ljudmi že od nekdaj zelo cenjena in da je ne uporabljajo samo za izdelavo strešnikov, temveč je koristna še marsikje drugje. 

Na trgu vam je na voljo tudi posebna glinena strešna opeka oziroma kritina, ki jo boste našli pod oznako Walther J11. Zanjo je značilno, da lahko omogoča izjemno harmoničen izgled strehe. Glineni strešnik je klasičnega valovitega izgleda. 

Če vas zanima, kako se omenjena glinena strešna opeka obnese na strehi, si to lahko ogledate tudi v spletni galeriji ponudnika.