Ste že kdaj slišali za konopljino seme?

Ste že kdaj slišali za konopljino seme?

07/28/2019 Off By prihsiters

V moderni dobi je nekam veliko poudarka na tem, da z uživanjem tako imenovanih super hranil tisto, kar nas bo na dolgi rok držalo pri zdravju in v odlični kondiciji, vendar v realnosti to povzroča že normalna uravnovešena prehrana, nič pa ni narobe, če določene stvari kompenziramo, še posebej, če v naši prehrani primanjkujejo.

Če se prehranjujemo pretežno z živili rastlinskega izvora moramo biti posebej previdni, da zaužijemo vse potrebne proteine in tudi vse potrebne “dobre” maščobe, ki jih naše telo potrebuje za normalno delovanje. Konopljino seme je eno izmed takih dopolnil, ki se lahko pohvali s tem, da vsebuje ogromno dobrih maščob, oziroma ima samo po sebi idealno razmerje med omega-3 in omega-6 maščobnimi kislinami in zaradi tega nas konopljino seme neverjetno učinkovito lahko obvaruje pred boleznimi srca in ožilja, pomaga pri znižanju holesterola in s tem konopljino seme lastnoročno preprečuje to, da bi nas prizadel srčni napad. Najbolje je, če konopljino seme uživamo ob polnovrednem zajtrku ali v smoothiju, ali pa v kosmičih, lahko pa ga priključujemo tudi drugim jedem, kjer bi radi variacijo v teksturi.

Konopljini proteini so idealen način, da nadomestimo tiste proteine, ki nam nekoliko zmanjkajo, če jemo samo rastlinsko prehrano in nismo navdušenci leče in fižola. Konopljini proteini so pridelani iz konoplje, ki ima relativno visoko vsebnost proteinov, zato jih lahko iz nje pridelujemo in jih prodajamo kot prehrambno dopolnilo. Ker pa bi bili konopljini proteini sami po sebi niso nekaj, kar bi kar tako uživali so najpogosteje dostopni v obliki napitkov z različnimi okuse, le te pa lahko mešamo z vodo ali mlekom rastlinskega izvora, ali pa tudi kar navadnega, če smo samo želeli naravno prehransko dopolnilo in so to ponudili konopljini proteini. Vseeno velja da morajo biti hranila, ki jih uživamo uravnovešena še preden vključimo dopolnila.