Središče vsake dnevne sobe

Središče vsake dnevne sobe

03/29/2019 Off By prihsiters

Za mnoge med nami je najpomembnejši del naše notranje opreme tudi najudobnejši kos, ki ga premoremo. Osrednji del vsake dnevne sobe v skoraj vsakem današnjem domu zavzema kavč. Osrednji del zavzema z razlogom – to je prostor, kjer se ob večerih najraje zbere vsa družina, da se po napornem dnevu v udobju domačega kavča sproščeno pogovori ali ogleda svojo najljubšo oddajo na televiziji, ki že tradicionalno spremlja ta najudobnejši del pohištva.

Ko izbiramo najboljši kavč za našo dnevno sobo, moramo najprej misliti na ustrezne dimenzije. Seveda bi vsi radi imeli čimvečji kavč, ki sprejme celotno naše telo v ležečem položaju in po možnosti še telesa naših bližnjih, po načelu: večji kavč – več udobja. Kljub temu pa je pametno paziti, da na koncu ne kupimo takega kavča, da bo zasedel celotno dnevno sobo. Če živimo v manjšem stanovanju, moramo biti zelo pozorni na to, koliko prostora lahko zasede naš kavč, da bo ostalo še kaj prostora za druge kose pohištva in za naše gibanje med njimi. Če smo omejeni s prostorom, bomo morali nekoliko bolj iznajdljivi, vendar ravno zaradi tega lahko pridemo do še boljših rešitev.

Veliko prostora, veliko udobja?

Za nekatera stanovanja so dobra rešitev kotne sedežne garniture, za druga bodo bolj ustrezali dvosedi ali kombinacija dveh foteljev. Če razpolagamo z veliko dnevno sobo, bo kotna sedežna garnitura utegnila biti najelegantnejša rešitev, saj prinaša veliko udobja in prostor za celo družino. V manjšem stanovanju bomo namesto velike kotne sedežne garniture raje namestili dvosed v kombinaciji s foteljem, ki ga lahko po potrebi tudi umaknemo ali prestavimo. Mnoge kotne sedežne garniture pa so narejene tako, da jih je mogoče tudi razstaviti in spet sestaviti. Tako kombiniranje bo zelo prav prišlo tistim, ki velikokrat gostijo večje število ljudi, saj lahko v času močno populirane dnevne sobe svoj kavč tudi dvakratno povečamo.