Šamotne plošče so idealen dodatek električni pečici

Šamotne plošče so idealen dodatek električni pečici

09/01/2020 Off By prihsiters

Šamotne plošče so idealne za izdelavo dimnikov in kaminskih peči, ki so postale v zadnjih letih izjemno priljubljene med Slovenci. Vsi imamo namreč radi občutek topline, ki jo oddaja ogenj in radi poslušamo prasketanje, ki ga oddaja gorenje suhih drvi. Zato je povpraševanje po izdelavi kaminskih peči izredno naraslo. Pečarji zagotavljajo, da se v skoraj vsak nov dom zagotovo vgradi tudi kaminska peč, ki je odličen dodatek pri talnemu ogrevanju doma. 

Šamotne plošče pa lahko uporabimo tudi v čisto navadni električni pečici. Vsi imamo izredno radi pizzo ali kruh, ki prideta iz krušne peči in zato si veliko ljudi doma izdela pravo krušno peč, v kateri se lahko izdelajo različne dobrote. Če pa nimamo možnosti, da bi si postavili pravo peč, si lahko pomagamo kar z nakupom ene večje šamotne plošče, ki jo bomo pred začetkom postavili v pečico. 

Šamotne plošče se lahko segrejejo na izredno visoke temperature in tako lahko na njih pečemo domačo pico, ki bo ravno tako dobra in okusna, kot tista iz najbolj priznane picerije v mestu. 

Sanacija dimnikov s pomočjo gibljive cevi

Sanacija dimnikov je postala v zadnjih letih vse pogostejša, saj se ljudje vedno bolj zavedajo, da je slab dimnik lahko usoden za celoten dom. Dimniki so različno grajeni in pri nekaterih lahko najdemo celo zamaknjeno gradnjo. Če naš dimnik ustreza temu opisu, boo za sanacijo potrebovali gibljivo cev, ki se bo vstavila v njegovo notranjost. 

Sanacija dimnikov torej lahko poteka zelo hitro. E je dimnik na zunaj še vedno v dobrem stanju ga ni potrebno porušiti, kot mislijo mnogi. Najpomembnejše je, da se v njegovo notranjost vstavi nova cev, ki bo pravilno odvajala vse pline in dim, ki se ustvarja pri gorenju. 

Sanacija dimnikov se tako z uporabo ustrezne cevi hitro opravi, četudi imamo dimnik, ki je zidan na poseben zamaknjen način.