Ročni viličar je idealen pomočnik v skladišču

Ročni viličar je idealen pomočnik v skladišču

09/01/2020 Off By prihsiters

Palete so sestavni del sodobne logistike, saj zagotavljajo enostavnejše skladiščenje in transport različnih vrst blaga. Brez palet si tako dela v skladišču ne moremo predstavljati, kar pa velja tudi za ročni viličar, ki postaja najbolj zvesti pomočnik vsakega skladišča. Je že res, da lahko s klasičnimi viličarji dvigamo, spuščamo in prevažamo palete praktično kamorkoli želimo, a to ni vedno najboljša in predvsem ekonomična rešitev.

Kadar gre za prevažanje palet zgolj na krajših razdaljah znotraj skladišča ali pa proizvodnje, je ročni viličar veliko boljša izbira. Za številna skladišče je to najbolj ekonomična rešitev, saj je njegovo vzdrževanje izjemno enostavno, stroški pa pri tem minimalni. Delo z ročnim viličarjem je zelo enostavno, saj ga le potiskamo ali vlečemo za seboj, za kar je potrebno le nekaj malega previdnosti. Njegova bistvena prednost pa je v tem, da je z njim enostavno manevrirati tudi v majhnih in tesnih prostorih.

Rabljeni viličar je tudi lahko v odličnem stanju

Kupovanje rabljenih stvari nikoli ni prijetno, saj smo kupci neprestano v dvomu, ali kupujemo mačka v žaklju. In nič drugače ni, če za naše potrebe iščemo rabljeni viličar, za katerega pričakujemo, da nam bo dolgo služil. Ker takšen nakup ni ravno poceni, a kljub temu še vedno bolj ugoden od nakupa novega viličarja, se je pred tem potrebno temeljito pozanimati predvsem o stanju viličarja, njegovi zgodovini in referencah ponudnika rabljenih viličarjev.

Če želimo, da bo imel viličar dolgo življenjsko dobo, je vsekakor pametno kupiti rabljeni viličar, ki je v odličnem stanju. Velika garancija za to je že, če bomo izbrali preverjenega ponudnika z mnogimi referencami, ki ima tudi lastno servisno službo. V tem primeru je to velika verjetnost, da je rabljeni viličar pred prodajo tudi temeljito pregledan in servisiran. Nakup rabljenega viličarja se zagotovo splača, saj je njegova cena bistveno nižja od novega.