Rezultati hudega boja na področju pametnih telefonov

Rezultati hudega boja na področju pametnih telefonov

08/01/2020 Off By prihsiters

Panoga izdelave pametnih telefonov je ena izmed najhitreje rastočih panog v tehnološkem sektorju. Podjetja, ki izdelujejo pametne telefone se soočajo s hudo konkurenco. Poleg drugih podjetij jim štrene lahko mešajo tudi vlade svetovnih velesil, kot lahko vidimo na primeru podjetja Huawei, na katerega se je spravila vlada oziroma predsednik Združenih držav Amerike. Voditelji ZDA se seveda bojijo predvsem tega, da bi Huawei posredoval podatke, ki jih zbirajo njihovi pametni telefoni, Kitajski vladi, s katero naj bi imeli tesne, pretesne stike. Morda pa želijo s tem tudi pomagati domačim proizvajalcem, kot je na primer Apple, s tem, da onemogočijo konkurenta, ki za veliko nižjo ceno proizvaja skorajda čisto primerljive izdelke. 

Kmalu se torej lahko zgodi, da bi za preprosto popravilo, kot je na primer menjava stekla na telefonu, v Ameriki imeli na voljo le še iPhone servis. Le upamo lahko, da posledice te trgovinske vojne ne bodo toliko vplivale tudi na evropsko tržišče, čeprav je takega upanja seveda bolj malo. 

Ugodno in hitro servisiranje

Če je nekoč veljalo, da je poleg drage cene za Apple izdelke pri nas za te izdelke drag tudi servis, pa nam danes povprečen iPhone servis nudi storitve kot je na primer menjava stekla na telefonu že po precej ugodni ceni. Nekoč nas je utegnilo zelo presenetiti, da ima lahko na videz tako preprosta storitev, kot je menjav stekla na telefonu, tako visoko ceno, da se je velikokrat bolj splačalo kupiti nov telefon, kot pa zamenjati razbito steklo. To je še posebno veljalo za ponudnike iPhone servisa, ki so si morali za popravilo telefonov priskrbeti tudi dosti dražje komponente, kot na primer ponudniki servisov telefonov kitajskih proizvajalcev. 

Pametni telefoni so dandanes za skoraj vsakega človeka, ki se ukvarja s kakršnimkoli poslom, eden izmed najosnovnejših pripomočkov, zato možnost hitrega servisiranja telefonov postaja vedno večjega pomena.