Puljenje zoba je včasih nujno potrebno

Puljenje zoba je včasih nujno potrebno

02/14/2020 Off By prihsiters

Puljenje zoba je v nekaterih primerih neizogibno. To velja za modrostne zobe, ki nam zrastejo naknadno. Navadno se pojavijo ko končujemo srednjo šolo. Ker imamo takrat ostale zobe že zunaj se lahko zgodi, da modrostni zobje nimajo več prostora in nam tako s pritiskanjem premaknejo ostale zobe.

Puljenje zoba je v takšnih primerih nujno, saj nam lahko uniči trud, ki smo ga vložili, ko smo nosili zobni aparat. Osmice so navadno tudi precej slabše kot ostali zobje in nam rade povzročajo težave. Če bi se radi temu izognili, je dobro, da si jih že predčasno izpulimo.

Puljenje zoba je pri pravem zobozdravniku praktično neboleče, saj poseg opravi strokovno in umirjeno.

Nevidni zobni aparat je izjemno udoben moderen zobni aparat

Nevidni zobni aparat je prozoren, kar pomeni, da ga nihče ne bo opazil medtem ko bomo govorili. Ker so to snemljive opornice, ki jih v vsakem trenutku lahko enostavno odstranimo. Kar pomeni da bomo lahko nemoteno uživali v vsakem obroku, saj se nam hrana ne bo zatikala med fiksni aparat. To nam omogoča bistveno večjo svobodo, kot pa nošenje kakšnega koli fiksnega aparata, tudi keramičnega.

Nevidni zobni aparat nam ne bo uničil zob, kot nam to lahko naredi fiksni aparat. V veliko primerih se po nošenju zvezdic, na zobeh pojavijo bele lise, ki jih ne moremo prekriti. To se nam pri zobnemu aparatu invisalign ne bo zgodilo, saj zob nikakor ne poškoduje.

Nevidni zobni aparat je primeren tudi za vse tiste, ki imajo bolezni dlesni, saj je v primerjavi z ostalimi zobnimi aparati izredno nežen in neškodljiv do zobnih dlesni. Ravno tako ne povzroča neprijetnega vnetja, ki se velikokrat pojavi kot posledica loka, ki ga imamo nameščenega pri fiksnemu aparatu. Najbolj pa so se takšnega zobnega aparata razveselili glasbeniki in športniki, ki so lahko tudi med ravnanjem zob še vedno lahko opravljali vse svoje hobije.