Priprava teras s tendami

Priprava teras s tendami

07/02/2019 Off By prihsiters

Terase so dobrodošla popestritev, ki ob vrtovih stanovanjskih hiš ali atrijih pritličnih stanovanj omogoča brezskrbno poletno posedanje ob osvežilni pijači in dobri hrani z žara. V vročih poletnih dneh pa je za tovrstno sprostitev velikokrat ovira močno sonce, ki pripomore k veliki vročini, pa tudi zaslepljenosti ljudi na terasi. Zato je potrebno najti ustrezno rešitev za senco na terasah in v dnevnih sobah z okni večjih dimenzij.

Proizvajalci senčil so se domislili zelo inovativne rešitve, primerne za vsako teraso. To so tende: preproste platnene strehe, ki se po predpripravljenem okvirju lahko spustijo v nekakšno mini streho za zaščito pred soncem, po potrebi pa se pospravijo v rolo ali pa zložijo z okvirjem vred – ta način uporabljajo kupolaste tende. Tako lahko v poletni vročini zaščiteni pred soncem v prijetni senci kramljamo na terasi, v nasprotju s statičnimi nadstreški pa jih lahko po potrebi tudi zložimo in jih tako obvarujemo pred vremenskimi ujmami. Tudi pozimi, ko lovimo vsak žarek sonca, ki pokuka med oblaki, so tende večinoma zložene.

Kupolaste tende se veliko uporabljajo tudi pri pouličnih prodajalnah, skupaj z navadnimi pa tudi na terasah lokalov, letnih vrtov in na podobnih prostorih, kjer ni mogoče ali smiselno graditi dragih statičnih nadstreškov.

Po drugi strani so rolete primerne predvsem za senčenje oken v stanovanjskih hišah, blokih in povsod, kjer potrebujemo čim boljšo zatemnitev notranjih prostorov. Rolete omogočajo praktično popolno zatemnitev notranjih prostorov, kar omogoča res globok in kvaliteten spanec. Hkrati pa rolete tudi zelo učinkovito odbijajo sončno svetlobo na zunanji strani in so kot take primerne tudi za toplotno zaščito poleti. Lahko jih poljubno pripremo in v prostor spustimo povsem prilagodljivo količino svetlobe. Rolete so ob vseh prednostih tudi eden najbolj trajnih načinov zatemnitve. Dobri produkti imajo več desetletno življenjsko dobo in brez težav kljubujejo vremenskim obremenitvam z zunanje strani.