Prezračevanje je lahko centralno ali lokalno

Prezračevanje je lahko centralno ali lokalno

03/21/2020 Off By prihsiters

Prezračevanje z rekupracijo je odličen način varčnega in učinkovitega zračenja naših bivanjskih prostorov. Vsakdo bi moral skrbeti za zrak, ki ga diha v svojem domačem okolju. Kdor si želi zase in za svojo družino najboljši zrak, bo moral poskrbeti, da bo v svoj novi dom namestil dober prezračevalni sistem, s katerim bo poskrbel za čistejši zrak stanovanja.

Prezračevanje z rekuperacijo je odlično, saj nam filter, ki je nameščen v napravi prezračevalnika, omogoča, da v zraku nimamo pršic, praha, plesni ter dimnih plinov, ki so konstantno prisotni v zraku. V mestnih okolji je zrak velikokrat nasičen z škodljivimi delci, ki škodujejo človeškim dihalom. Z odličnim prezračevalnim sistemov bomo poskrbeli, da bo zrak, ki ga dihamo veliko bolj zdrav.

Prezračevanje pa za naše zdravja skrbi tudi tako, da preprečuje nastanek nadležnih plesni, ki je izredno škodljiva. Plesen se zelo rada ustvari v prostorih, kjer se zadržuje vlaga. Ker pa pozimi zaradi nizkih temperatur manj zračimo, se nabrana vlaga hitro lahko spremeni v plesen, ki se je bomo težko rešili.

Cevi za prezračevanje morajo imeti dovolj velik premer

Cevi za prezračevanje so v stanovanju povezane v odličen sistem za prezračevanje celotnega doma. S dobrim prezračevanjem si namreč lahko zagotovimo odlično mikroklimo, ki bo blagodejno vplivala na naše zdravje. S tem ko sprožimo kroženje zraka po prostoru, si zagotovimo stabilizacijo vlage, ki nam tako ne bo povzročala plesni.

Cevi za prezračevanje morajo biti primerne in morajo upoštevati parametre za optimalno prezračevanje. Pred nakupom si moramo torej dobro pregledati načrte in vso dokumentacijo, kjer je zagotovo zabeležen tudi podatek o velikosti premera cevi za prezračevanje.

Cevi za prezračevanje morajo torej upoštevati ocenjeni indeks pretoka zraka. Za določeno veličino prostora je predpisan optimalen pretok zraka. Upoštevati je potrebno tudi število ljudi, ki živijo ali delajo v določenem objektu. Te tako lahko namestimo primerne cevi, ki bodo dovajale zadostno količino svežega zraka.