Polnjenje klime opravite vsaj enkrat na dve leti

06/17/2020 Off By prihsiters

Ste vedeli, da je lahko neustrezno vzdrževanje klimatske naprave zdravju škodljivo? Vsa novejša prevozna sredstva so danes zagotovo opremljena s klimatsko napravo, saj se je prijetno voziti v ohlajenem vozilu. Toda vsakodnevna uporaba klime obrabi tesnila, v filtrih se nabirajo smeti in bakterije. Torej, če želite dolgo življenjsko dobo klimatske naprave in njeno nemoteno delovanje, poskrbite za strokovno dezinfekcijo in polnjenje klime z ustreznim plinom vsaj enkrat na dve leti.

 

Zavedati se morate, da občasni servisi klime niso dovolj, saj delovanje klimatske naprave zniža tudi porabo goriva in zmanjša obrabo avtoklime. Ta namreč ne hladi le zraka v prostoru s potniki, ampak hladi tudi kompresor klimatske naprave. In v kolikor vzdrževanje in polnjenje klime ni redno in je zaradi tega premalo plina, lahko pride do resnih okvar na kompresorju avtoklime. Nič kaj prijetno ni, ko nas klima pusti na cedilu v najbolj vročih trenutkih.

 

Polnjenje klime je potrebno iz različnih razlogov

 

Vsako leto svojega jeklenega konjička odpeljete na reden servis, kjer vam natančno pregledajo, če vsi sistemi delujejo brezhibno. Prav tako je pomemben tudi reden servis in natančen pregled avtoklime. Te namreč vsebujejo polnilni plin, kateri sproti ohlaja izpihan zrak. Ker pa takšna klima vsebuje različne cevke in tesnila, te čisto stoodstotno ne tesnijo, saj skozi drobne luknjice plin ves čas uhaja. Ko takšnega plina zmanjka, klima ne hladi več, zato je skrajni čas za servis in polnjenje klime.

 

Lahko ste eden izmed tistih, ki vam klimatska naprava že nekaj let služi brez kakršnega koli servisa in polnjenja. Toda tudi v tem primeru ne bo odveč reden servis in polnjenje klime. Klime so pravi raj za različne bakterije, plesni, mikroorganizme, ki povzročajo zatohel in neprijeten vonj po plesnivem, kar dokazuje, da ta že dolgo ni bila očiščena. Že zato, ker so mikroorganizmi škodljivi našemu zdravju, dezinficirajmo in redno polnimo avtoklimo.