Poletje v dolini Soče

Poletje v dolini Soče

03/18/2019 Off By prihsiters

Reka Soča velja za eno lepših, če ne celo najlepšo reko v Sloveniji. Na prvi pogled preseneti predvsem s svojo edinstveno smaragdno barvo, poleg svoje lepote pa na svojo gladino privabi marsikaterega radovedneža, ki si želi preizkusiti nekaj novega. Med najbolj popularne aktivnosti na reki Soči spadajo soča rafting, canyoning in kajak, ki vsakoletno privabljajo na tisoče ljudi, od katerih se marsikdo odloči za ponoven obisk skritih kotičkov naše Soške doline.

Soča rafting je eden izmed športov, ki je primeren za vse generacije. Spust po Soči je voden, vodič pa glede na izkušenost in starost izbere odsek na reki, ki je za vas najbolj primeren. Soča rafting velja za najbolj priljubljen družinski šport na vodi v času poletne sezone, izkušnje obiskovalcev pa so vedno pozitivne.

Če niste ljubitelj brzic in športov na vodi, a bi na svojem počitnikovanju vseeno preizkusili nekaj adrenalinskega, se Bovec lahko pohvali z zelo priljubljenim spuščanjem po žici (angleško zipline), za najbolj radovedne pa v dolini Soče ponujajo tudi tandemski skok s padalom. Tandemski skok s padalom se izvaja na različnih višinah in lokacijah, vključuje pa skok z letala ali helikopterja. Čeprav se ime sliši dokaj nevarno, se skoki izvajajo v spremstvu profesionalcev, zato je strah odveč.

Če ste bolj mirne narave in vas tandemski skok s padalom ne zanima, vam dolina Soče ponuja sto in eno znamenitost, ki si jo lahko ogledate, medtem ko vaši najdražji uživajo v adrenalinskih športih. Bovec, Kobarid in Tolmin so mesta z bogato zgodovino in še lepšo naravo, v kateri lahko preživljate svoje popoldneve. Prav tako je dolina Soče v poletnem času znana predvsem po različnih festivalih v Tolminu, od katerih je najbolj znan festival Metaldays, glasbeni festival ki vsako leto privabi ljubitelje metal glasbe po celem svetu, priljubljeni pa so tudi festivali hrane, kot na primer Jestival v Kobaridu.