Poletje je čas za razvajanje nog

Poletje je čas za razvajanje nog

07/06/2018 Off By prihsiters

Včasih je za dober oddih potrebnih le nekaj korakov stran v naš najljubši salon. Masaža Kranj v svoji široki paleti najrazličnejših masaž ponuja nekaj za vsakogar, med katerimi še posebno v poletnih mesecih, ko je naše telo najbolj utrujeno in raztreseno, izstopa prav masaža stopal.

Masaža stopal nima starostne omejitve. Je primerna za vsakogar, ki ima kakršnekoli bolečine ali težave v nogah in drugih delih telesa, ali pa si morda samo želi sprostitve. Masaža je neboleča, izvaja pa se jo s pritiski na točno določeno točko na stopalu, pri kateri vplivamo na vsak del našega telesa in s tem sprostimo in prekrvavimo celotno telo. Po masaži se izboljša tako fizično, kot tudi psihično počutje.

Masaža stopal lahko spada pod refleksoterapijo, ki je del alternativne medicine. Je način zdravljenja, kjer s posebnimi ročnimi tehnikami in točno določenimi prsti terapevt izvaja fizičen pritisk na točno določene točke na nogah in rokah brez uporabe masažnega olja ali losjona. Cilj refleksoterapije je, da se telo pozdravi samo.

Masaža Kranj pred samo masažo navadno ponuja pogovor med terapevtom in pacientom, kjer terapevt pridobi vse potrebne in pomembne informacije o pacientovem počutju in zdravstvenem stanju, hkrati pa pacientu predstavi sam potek masaže in njene učinke. Sledi topla nožna kopel, v kateri se stopala razkužijo, ogrejejo in omehčajo. Po kopeli pride na vrsto dejanska masaža stopal, pri kateri se terapevt posveti točno določenim točkam na stopalu z masiranjem, raztezanjem, pregibanjem stopala in gnetenjem kože, ter s tem ustvari sproščanje energijskih blokad v stopalu in v celem telesu.

Masaža stopal je tudi odlična preventivna metoda, saj terapevt hitro prepozna neravnovesje energijskih potencialov, ki se pokažejo v trdi, slabo prekrvavljeni točki na stopalu. Na tem mestu je po navadi masaža tudi najbolj boleča.

Med pričakovane učinke masaže stopal prištevamo sprostitev, razstrupljanje telesa, izboljšanje prekrvavitve telesa, zviševanje odpornosti, boljše čustveno ravnovesje in koncentracijo, ter prispevanje boljšim medsebojnim odnosom.

Seveda pa Masaža Kranj ponuja tudi več vrst drugih masaž, med katerimi so tudi japonski lifting, Bownova terapija ter klasična masaža.