Pogoji za opravljanje izpita za motor

Pogoji za opravljanje izpita za motor

04/01/2021 Off By prihsiters

Kdo si ne želi v svoje življenje vnesti malo adrenalina in svobode? To si zagotovo želi vsak drzen človek, ki ljubi svobodo in morje. Ravno zaradi tega je motor eno izmed najbolj priljubljenih motornih vozil. Ko posijejo prvi sončni žarki, in začne dišati po poletju se veliko ljubiteljev motorizma odloči za oddih in se tako odpravijo do obale ali pa kam drugam na izlet.

Kako pridobiti dovoljenje za vožnjo z motorjem?

Izpit za motor zahteva, kar nekaj znanja in spretnosti. Predvsem je najprej potrebno sam pri sebi vedeti, da so lahko vožnje z motorjem zelo nevarne, če niste dovolj pazljivi. Večina nesreč z motorjem se zgodi, zaradi nepazljivosti in prevelike hitrosti, saj ljudem ni ravno mar tisti trenutek, kolikšno hitrost imajo na števcu vozila. 

Vsak posameznik, ki je opravil vozniški izpit in ima 24 let, lahko opravlja izpit za motor. ali pa se tega postopka loti postopoma, kar pomeni, da mora posameznik pri 18ih letih opraviti izpit A2, nato pa pri dopolnjenem dvajsetem letu opravi še samo praktični del vozniškega izpita A kategorije

Posameznik se lahko usposabljanja loti tudi pri 23 letih in pol oziroma tudi prej, vendar je pogoj, da ima posameznik opravljen izpit iz kategorije A2 že več, kot dve leti. Po opravljenem izpitu A2 je potrebno v roku od 6 do 12 mesecev opraviti tečaj varne vožnje oziroma je potrebno opraviti trening varne vožnje za motoriste, saj je na cesti potrebno biti vedno previden, prav tako pa je potrebno znanje obnavljati.

Kje se lahko opravlja izpit za motor in kdo se odloča zanj?

Izpit za motor lahko opravite pri kateri koli avtošoli, saj imajo vse avtošole to možnost. Najprej se pozanimajte in preglejte ponudbo, ko ste se dokončno odločili pri kateri avtošoli bi radi opravljali izpit za motor, kontaktirajte avtošolo, kjer vam bodo podali vse potrebne informacije.

Izpit za motor je predvsem za drzne ljudi, ki si želijo adrenalina, v današnjem času pa se za pridobitev izpita za motor odloča vse več žensk in tako s tem rušijo tabuje.