Pisarniško udobje

Pisarniško udobje

08/24/2018 Off By prihsiters

Praktičnost in udobje sta ključni stvari, ki si jih želi imeti vsak uporabnik v svoji pisarni. Veliko je pisarniških prostorov, ki nimajo udobja oz. pisarna ni zasnovana praktično. V takšni pisarni je težko delati oz udobne pisarne so bolj privlačne že na prvi pogled. Počutje je bistvenega pomena, če želimo imeti delo opravljeno dobro in na drugi strani navdušiti kupce. Del udobja predstavlja tudi pisarniški stol. Stol pisarniški je lahko oblikovan zelo stilsko ali preprosto. Seveda so stilski stoli bistveno bolj privlačni kot klasični, a ni nujno da so udobni. Veliko podjetij daje poudarek na inovativnih stolih, kjer je možna večfunkcionalnost. To pomeni, da ima stol lahko integrirane dodatke, ki služijo boljšemu udobju. V stol se lahko integrira različne elemente: masažni dodatki, lahke pene in razne gele. Vsi dodatno vgrajeni elementi so zagotovo zelo priljubljeni in jih med drugim priporočajo tudi zdravniki. Masažni stoli vam lajšajo bolečine v hrbtih in med delom se počutite bolj sproščeno. Različni geli pomagajo, da se med samim delom nadzorujete svojo držo. Za dobro držo pa so priporočljivi tudi ortopedski stoli. Ti stoli se ob grdi drži premikajo in se je potrebno resnično nadzorovati.

Prednosti udobne pisarne

– Ljudjem daje odprtos in dobro počutje

– Hitra najdljivost predmetov

– Manj elementov v prostoru

Slabosti udobne pisarne

– Vsi detajli v pisarniškem prostoru so vidni in težko je skriti napake.

Da dosežemo vrhunsko udobje v pisarniških prostorih pa je priporočljiva uporaba 5S tehnologije. S 5S tehnologijo je možno nadzorovati red in čistočo v pisarni. Vse analize in rezultati so pokazali, da pri do velike spremembe dela v pisarni, v kolikor se ljudje držijo 5S strategije. Strategija se je uveljavila na Japonskem in je še danes zelo pomembna tehnika pri delu. S pomočjo te tehnologijo so ljudje pričeli med drugim razmišljati drugače in se je njihovo delo in udobje izboljšalo.

Na kakšen način se izvaja 5S tehnika

V prvi fazi se vedno izdeva prvotno stanje, to pomeni, da se pregleda udobje se objasni sam proces in se prične tehnologija uveljavljati. Zagotovo je to za vse zaposlene velik šo, ker imajo različne vsakodnevne navada. S časom pa se ljudje privadijo tudi teh sprememb in jih pričnejo dobro sprejemati. Spremembe vplivajo na hitrejši proces dela in samo razumevanje. Vsak proces prizvodne oz. pisarne se postavi na drugačen način, a je bistvenega pomena, da se tehnologije držite in da se le ta upošteva. Več o tem pa si preberite na Wiki.