Parketi in njihovo vzdrževanje 

05/21/2020 Off By prihsiters

Parketi se delijo na številne vrste in se tako med seboj razlikujejo tudi po načinu vzdrževanja. Med najbolj priljubljenima vrstama sta tudi lakirani in oljen parket. Medtem ko je treba lakirani parket na vsake toliko časa obrusiti, se oljnega parketa ne brusi. 

Vzdrževanje parketa, kamor ne nazadnje sodi tudi brušenje parketa, je odvisno tudi od debeline sloja plasti. Če je debelina tanjša, strokovnjaki priporočajo manjše število brušenj. 

Parketi se vzdržujejo in čistijo tudi s številnimi sredstvi, ki so ustvarjena za vzdrževanje takšne talne obloge. Takšne vrste sredstev je najbolje nakupovati v specializiranih trgovinah s parketi. Čeprav vas bodo na tem mestu sredstva stala več denarja, pa bodo zagotovo učinkovitejša in z njimi na talni oblogi ne boste naredili nikakršne škode. 

Parketi so obstojni dalj časa, če boste glede vzdrževanja upoštevali mnenja strokovnjakov. Veliko strokovnih informacij lahko dobite tudi na spletnih straneh podjetij, ki se ukvarjajo s prodajo kakovostnih parketov in vam ponujajo še številne druge storitve, na primer polaganje parketa, lakiranje parketa, oljenje parketa in ne nazadnje tudi brušenje parketa. 

Polaganje parketa zaupajte mojstrom 

Polaganje parketa je lahko dokaj zahtevno opravilo, čeprav se vam morda zdi, da na prvi pogled ni tako. Je pa to zlasti odvisno tudi od vrste parketa. Medtem ko nekatere vrste zahtevajo izjemno kakovostna lepila in druga sredstva, se določene vrste lahko položijo na preprostejši način in tudi brez uporabe lepila. 

Ne glede na to, katero vrsto parketa nameravate položiti v svoj dom ali v kateri koli drug objekt, pa vam priporočamo, da takšno delo zaupajte mojstrom. Ti natanko vedo, kako se polaganja parketa lotiti, pri sebi pa bodo imeli tudi vse potrebne pripomočke in sredstva, ki bi jih morali vi še najverjetneje naknadno nakupovati. 

Polaganje parketa pod okriljem dobrega mojstra bo potekalo hitro in kakovostno. Na takšen način si boste zagotovo omogočili tudi učinkoviteje položeno talno oblogo in ne nazadnje tudi daljšo življenjsko dobo.