Osvežitev vaših travnatih površin

Osvežitev vaših travnatih površin

08/16/2018 Off By prihsiters

Da bi si privoščili poležavanje na travi, ali pa za sorodnike in prijatelje na vrtu za hišo pripravili prijeten piknik, bi bilo najbolj prijetno, da najprej poskrbite za izgled svojega vrta. Pri ocenjevanju izgleda vrta seveda najprej opazimo višino trave, ki v poletnih mesecih lahko hitro deluje neurejena, saj trava zaradi obilice sonca in raste precej hitreje, kot po navadi. Tako preden priredite druženje, ali pa se sami nastavljate prijetnim sončnim žarkom, poskrbite, da bo vaša trava izgledala sveža in urejena.

Ustrezno ravnanje s travnatimi površinami

Za košenje večjih travnatih površin v poštev najbolj pride klasična kosilnica s košaro. Taka je na primer kosilnica Husqvarna LC 356 awd, ki ima poleg ostalih kvalitet še pogon na vsa štiri kolesa awd, ki je zaradi tega primerna tudi za košnjo najzajtevnejših predelov, kot so na primer vrtovi s pobočji, ali pa celo travnati jarki. Zaradi edinstvenega štirikolesnega pogona boste namreč kosilnico lahko potisnili v vsak klanec na vaši poti košenja. Kosilnica Husqvarna LC 356 awd je zaradi svojih odlik odlična za košnjo velikih travnatih površin, pobočij in jarkov. Z njo lahko pokosite tudi predele z zelo visoko travo.

Košnja in detajli

Za bolj natančno košenje pa si raje izberite priročnejšo električno kosilnico, ki je izredno okretna in omogoča košenje manjših predelov trave, kot so travnati robovi ob tlakovcih, ali pa predeli med drevesi in živimi mejami okrog hiše. Majhne kosilnice kosijo s pomočjo navadne kosilne nitke ali pa s kovinskim rezilom, odvisno od vaše izbire in potreb. Večina kosilnic se lahko zelo prilagodi uporabniku, naj si bo to spreminjanje dolžine ročaja ali kota košenja, menjava rezila ali pa moč kosilnice. Proizvajalci ponujajo mnogo različic in modelov, tako da je popolno izbiro lahko najti tudi samo pri enem proizvajalcu. Električna kosilnica je veliko tišja, kot motorna različica, zato pri uporabi ne potrebujete vaščite pred okvaro sluha.