Offset tisk je visoko kakovosten tisk z visoko ločljivostjo

Offset tisk je visoko kakovosten tisk z visoko ločljivostjo

10/10/2020 Off By prihsiters

Za čim boljšo kakovost tiskanih izdelkov se uporabljajo različne metode tiskanja, med katerimi sta trenutno najbolj razširjeni digitalni in offset tisk. Strošek offset tiska je v primerjavi z digitalnim bistveno manjši, zato se ga uporablja v primeru naročila večjih naklad. Ker pa velja za izjemno kakovostnega, ga je priporočljivo uporabljati pri tiskanju bolj zahtevanih tiskovin, kot so prospekti, katalogi, plakati, letaki, ceniki, vabila in še marsikaj drugega, v poslovne namene pa se z njim izdelujejo tudi vizitke, kuverte, mape, bloke in še kaj.

Za offset tisk je tako značilno, da se ponaša z izjemno visoko ločljivostjo ter hitrostjo tiskanja, uporablja pa se ga za tiskanje na najrazličnejših podlagah kot je na primer plastika, les ali tekstil. Bistvenega pomena pri tem je kombinacija vode in barve, ki v pravilnem razmerju zagotavlja motivu kristalno jasnost in ostrino, rezultat tega pa je visoko kakovostne tisk.

Kaširanje je postopek, s katerim povečamo trdnost in obstojnost tiskovin

Kadar potrebujemo kreativno rešitev naših tiskovin, je pogosto potrebna pomoč grafičnih oblikovalcev v tiskarnah ali fotokopirnicah. Poleg storitev kopiranja le te vedno pogosteje ponujajo tudi številne oblikovalske rešitve in dodelavo naših projektov, v katere je med drugim vključeno tudi kaširanje. Gre za postopek, pri katerem se s pomočjo lepljenja natisnjeni izdelek namesti na trdo podlago, s čimer povečamo obstojnost in trdnost tiskovin.

Kaširanje se najpogosteje opravi na penjene plošče, ki jih odlikuje majhna teža in nizka cena, kapa plošče, ki so odpornejše na vlago in zvijanje, ali pa na dibond plošče, ki so podobne PVC materialu in so zato prav tako odporne na vlago, pleksi steklo in še mnogo drugega. Izbira materiala je odvisna od namembnosti izdelka ter zahtev naročnika. Postopek se najpogosteje izvaja za plakate, panoje, zemljevide ali sheme, ki so izpostavljeni zunanjim vplivom, ali pa želimo, da nam še posebej dolgo služijo.