Odvod dima in toplote po posebnih kanalih

Odvod dima in toplote po posebnih kanalih

08/06/2020 Off By prihsiters

Odvod dima in toplote se izvaja po posebnih kanalih, ki se jih vgradi v samo stavbo. Zato jih moramo seveda načrtovati že vnaprej, saj jih bomo kasneje veliko težje dodajali. Namestimo lahko enosektorske kanale za odvod dima, ki so lahko uporabljeni le v enemu požarnemu sektorju ali pa namestimo raje večsektorske kanale, ki pa se uporabljajo v večjem številu požarnih sektorjev. 

Odvod dima in toplote prinaša v stavbo veliko prednosti. Sistemi so izdelani po meri, saj je požarne plošče enostavno reže kar na licu mesta. Imajo zelo gladko površino kar pomeni, da so primerni za obdelavo in robustnost. Odporni so na vlago in so izredno lahki, tako da pri nameščanju ne povzročajo težav. 

Odvod dima in toplote mora biti nameščen v vsako večje poslopje, saj zagotavlja maksimalno ognjevarno zaščito za ljudi, ki v zgradbi delujejo. Enake sisteme je potrebno namestiti tudi v podzemne garaže, saj se tako tudi gasilci, ki prvi prihitijo na prizorišče požara. Veliko lažje spopadejo z ognjenimi zublji in požar pogasijo preden povzroči preveč škode ter morebitnih smrtnih žrtev. 

Polikarbonat kritina za pergole

Polikarbonat kritina je odlična tudi za izdelavo moderne pergole. To je odličen način, s katerim si zagotovimo sonce in senco in nas bo v poletnih dneh osrečeval in sproščal, ko boo lahko v miru in hladu srkali hladno pijačo. Pergole si običajno ne pripravimo sami, ampak si najamemo mojstre, ki nam pomagajo pri skrbnem načrtovanju in projektiranju. 

Polikarbonat kritina se izredno dobro obnese na kritinah različnih vrst, saj omogoča zaščito pred nevarnimi UV žarki ter dostop svetlobe, kar je priročno predvsem v oblačnih dnevih, ko si večina ljudi želi le sonce in sončne žarke. 

Polikarbonat kritina so odlične tudi za prekrivanje manjših ali večjih stojnic na tržnici. Saj se enostavno namestijo in po potrebi tudi odstranijo. V deževnih dneh tako skrbijo, da se prodajalec in stranke ne zmočijo .