Občudovanje posoških lepot z nove perspektive

Občudovanje posoških lepot z nove perspektive

06/25/2018 Off By prihsiters

Posočje je en izmed najbolj slikovitih kotičkov države, to pa so prepoznali tudi številni turistični ponudniki, ki s svojo ponudbo zdaj v kraje ob zgornjem toku reke Soče vabijo turiste z vsega sveta. Glavni adut turistične ponudbe v teh krajih so adrenalinske aktivnosti na reki Soči in pritokih. Na ta način je možno neokrnjeno naravo občudovati v povsem novi luči, seveda pa se bomo pri tem neizmerno zabavali in uživali v sproščanju adrenalina.

Verjetno je najbolj priljubljena dejavnost, ki jo nudi Soča, rafting. Zelo veliko obiskovalcev namreč povprašuje ravno po spustih v gumijastem čolnu, saj je Soča za to idealna. Za razgiban zgornji tok reke je značilno prav to, da imamo na voljo brzice in dinamične odseke, a tudi širše in mirnejše dele za tiste, ki niso privrženci vratolomnega poskakovanja po valovih. Jasno pa je, da nudi Soča rafting po željah vsakega ljubitelja aktivnosti na vodi. Enako velja za ponudnike rafting spustov in spremljevalne ponudbe, tako da ima Soča rafting tudi v tem pogledu zelo dobro razvit in noben interesent ne bo ostal prikrajšan.

Tudi dejavnosti, ki so manj oblegane, so zelo dobro urejene. Recimo za soteskanje Soča s svojimi pritoki vabi adrenalina željne obiskovalce. Ta aktivnost nima tako množične udeležbe, je pa prav to v neki meri njen čar. Sicer za soteskanje Soča sama ni ravno idealna – nima posebej atraktivnih sotesk, ki naredijo to aktivnost tako privlačno. Veliko bolje se za spuste po ozkih strugah obnesejo pritoki Soče, to so razni potoki, ki imajo res impresivne vklesane struge, na poti navzdol (ali navzgor) pa avanturiste pričakajo številne zanimive naravne prepreke, tudi naravni vodni tobogani, skoki v vodo in podobne zadeve. Vsekakor je za soteskanje Soča s pritoki idealna, na voljo so različni programi, ki ponujajo nekaj za vsakogar, tudi za začetnike.