Najboljši viličarji na trgu

Najboljši viličarji na trgu

08/17/2019 Off By prihsiters

Viličarji so precej uporabni stroji. Najdemo jih povsod tam, kjer prihaja do manipulacije z večjo količino tovora. Prvenstveno so viličarji namenjeni prekladanju tovora na paletah, seveda pa to ni nujno. Mnoge viličarje se uporablja tudi na področjih, kjer nimamo paletiranega tovora, na primer v lesno predelovalni industriji.

Linde viličar je sinonim za vrhunsko kakovost viličarjev. Uporabljajo se v skladiščih, trgovinah na debelo in drobno, pri spravilu lesnih polizdelkov, v gradbinstvu in tako naprej. Zato Linde viličar zajema širok nabor viličarjev za najrazličnejša opravila. Med njimi je zlasti zanimivo gradbinstvo, kjer se največ uporablja tip viličarja z imenom teleskopski viličar. Tovrstni viličar ima glavno roko sestavljeno iz teleskopsko zložljivih cevi, ki omogočajo kompakten stroj v zloženi obliki. Seveda pa se pri delu teleskopski viličar lahko močno raztegne in tako doseže velike višine ter širine povsem brez premikanja. Za večjo stabilnost je teleskopski viličar po navadi veliko bolj težak kot običajni viličarji za uporabo v skladiščih. Hkrati ima tak viličar tudi možnost priklopa različnih nastavkov na konec teleskopske cevi. Tako se teleskopski Linde viličar lahko uporablja tudi kot dvigalo za višinska dela. Ploščad za človeka ima poleg ograje še vgrajene komande za viličarja, s čimer je tovrstno višinsko delo povsem preprosto.

Mnogi viličarji s teleskopsko roko imajo med nastavki tudi premične roke za prijemanje predmetov. To pride najbolj prav v gradbeništvu, kjer s pomočjo teleskopskih viličarjev gradbene elemente spravljamo na velike višine. Nekateri Linde viličarji pa so spet bolje prilagojeni delu v notranjih prostorih, kjer imamo trdna in relativno gladka tla. Tipični primer so skladiščni viličarji na električni pogon, ki so poleg tega tudi eden najbolj pogostih tipov viličarjev pri nas. Električni pogon teh viličarjev omogoča zelo tiho, a obenem precej precizno delovanje. Velika količina baterij pripomore h večji dovoljeni teži, ki jo viličar lahko še prenese.