Na kaj moramo paziti pri nakupu rabljenih vozil

Na kaj moramo paziti pri nakupu rabljenih vozil

09/01/2020 Off By prihsiters

Prvi nakup rabljenega avtomobila je za marsikoga med nami kar zahteven zalogaj. Cena avtomobila je namreč lahko odvisna od stotine različnih dejavnikov, na katere se v vsej njihovi številčnosti zelo težko spoznamo. Kadar kupujemo novi avtomobil, pri tem ni nobene dileme, saj na ceno vpliva predvsem to, koliko stroškov je imel proizvajalec s proizvodnjo avtomobila in koliko denarja so načrtovalci marketinške strategije smatrali ravno dovolj, da bo kupcev čim več in da bo vsak kupec prinesel čim več dobička.

Rabljena vozila seveda v sebi skrivajo veliko več skrivnosti, saj kupec redkokdaj lahko ve, kaj točno sploh kupuje. Prodajalec si ne želi narediti najboljše kupčije le pri prodaji avtomobila, ampak je pri prodaji pomemben del posla – odkup avtomobila že za njim. Če kupujemo rabljena vozila, si bomo seveda želeli, da je posrednik naredil zelo dober posel že pri odkupu avtomobila, saj bo tako v vsakem primeru od posla imel velik dobiček – tudi če bomo mi od njega pravzaprav dobili zelo ugodno ceno. 

Obstajajo tudi neizkušeni posredniki?

Veliko prodajalcev rabljenih vozil bo priložnost za velik zaslužek iskalo takrat, ko gre za odkup avtomobila, saj se tisti, ki prodajajo svoj stari avtomobil, velikokrat ne potrudijo toliko pri informiranju o vrednosti svojega avtomobila, kot tisti, ki kupujejo novi avtomobil. Po drugi strani pa obstajajo tudi taki, ki menijo, da morajo svoje rabljeno vozilo prodati po skoraj tako visoki ceni, kot so ga kupili. Ti bodo seveda imeli kar nekaj težav s prodajo svojega rabljenega vozila, kar pa ne pomeni, da se jim lahko tudi posreči, in jih njihova nevednost pravzaprav pripelje do za njih izjemno ugodne kupčije. 

Vsekakor pa ni za računati, da bomo naleteli na neizkušenega prodajalca in odkupovalca rabljenih vozil, saj se taki, ki dopustijo, da jim stranke določajo ceno nakupa ali prodaje rabljenega vozila, običajno hitro odstranijo iz tržišča.