Motorne žage brez škodljivih emisij

Motorne žage brez škodljivih emisij

06/07/2019 Off By prihsiters

Motorne žage so primerne za obrezovanje drevesnih vej. Tisti, ki se ukvarjajo z urejanjem parkov in mestih drevoredov, imajo na voljo veliko različnih vrst motornih žag, s katerimi enostavno opravijo delo. Vsa drevesa v drevoredih morajo biti spomladi obrezana. Pri tem imamo lahko tudi debelejše veje, ki jih obrežemo z motorno žago, ki je primerna za obrezovanje drevesnih krošenj.

Motorne žage morajo biti narejene tako, da ne izpuščajo preveč škodljivih emisij. Skrb za okolje je postala izredno pomembna. Ker se v okolje izpusti preveč škodljivih izpušnih plinov, se proizvajalci različnih strojev trudijo, da izdelajo takšno napravo, ki ne bo preveč škodila našemu zraku.

Motorne žage, ki skrbijo za okolje porabijo tudi manj goriva in so tako izredno varčne. Svetovni predpisi za varnost okolja, postajajo vse strožji in zato mora biti vsaka naprava narejena v skladu s pravili, ki jih predpisuje evropska komisija za okolje in prostor.

Vrtni traktor za obdelovanje zemlje

Vrtni traktor je izredno majhen in priročen, zato ga lahko pospravimo tudi v manjšo garaž ali v našo vrtno lopo, kjer imamo nameščeno tudi vse ostalo orodje za delo na vrtu. Poleg zelenica ima danes veliko domov tudi manjše vrtove, na katerih lahko goji svojo zelenjavo.

Vrtni traktor nam torej obdela tudi zbito zemljo, ki jo moramo vsako pomlad redno preorati ter pognojiti, da lahko nato posadimo in posejemo zelenjavo. Če na vrtni traktor priključimo manjšo prikolico ga lahko uporabimo za prevoz različnih stvari.

Vrtni traktor ima majhne gume, na kateri se okretno giblje po terenu. Če se gume obrabijo, jih moramo zamenjati. To lahko storimo na servisu ali pa si jih sami naročimo preko spleta in tako prihranimo veliko denarja. Ker je vožnja z njim enostavna, ga lahko upravlja vsakdo, ki si želi obdelovati zemljo ali kositi travo.