Lesene konstrukcije za vse vrste gradenj

Lesene konstrukcije za vse vrste gradenj

03/07/2021 Off By prihsiters

Za izdelavo lesenih konstrukcij se uporabljajo najrazličnejši materiali, ki poskrbijo da so lesene konstrukcije vrhunsko izdelane in trpežne. 

Zelo dobro znano je, da je les kvaliteten gradbeni material, tako da je za razne gradbene konstrukcije  zelo primeren in najbolj uporabljen. Lesene konstrukcije so priljubljene predvsem zato, ker so odličen toplotni izolator, dajejo občutek domačnosti, uporabljajo pa se lahko na najrazličnejših lokacijah za različne vrste uporabnosti.

Različne obdelave lesa

Les je možno obdelati na veliko različnih načinov, kar pomeni da se z raznimi obdelavami doseže točno željen in unikaten videz objekta oziroma lesene konstrukcije. Vrste lesa, kot so smreka, bor in drugi dajejo lesenim konstrukcijam prav poseben pečat. Pri lesenih konstrukcijah je možno izbrati najrazličnejše barve, prav tako pa se lahko lesene konstrukcije oblikujejo v razne oblike. Lesene konstrukcije je možno premazati tudi z raznimi glazurami, ki so namenjene le temu, s tem pa se doseže visok sijaj in zaščito lesenih konstrukcij. 

Uravnavanje vlage v prostoru je ena najpomembnejših stvari katere je potrebno upoštevati, zato je les najboljša izbira pri različnih gradnjah. Lesene konstrukcije so priljubljene tudi zato, ker ne povzročajo  nadležnih alergij, zato je pri gradnji zelo primeren za tiste ljudi, ki imajo težave z dihali. 

Vas je strah, da bi se lesene konstrukcije hitro vžgale?

Naj vas pomirimo, strah pri tem je popolnoma odveč in nepotreben, zato lahko na to kar pozabite. Ker se lesna industrija zelo hitro širi, izpopolnjuje in razvija so poskrbeli, da se les, ki se uporablja pri gradnji  ne vžge tako hitro. Les ohranja statično trdnost tudi, če je dalj časa izpostavljen ognju. V tem primeru so masivni lesi bolj odporni proti ognju, kot pa jekleni elementi oziroma materiali. Poleg raznih požarov pa les tudi odlično kljubuje potresom, saj je zelo prožen in ima nizko lastno težo, tako da bodo lesene konstrukcije obstale tudi ob potresih.