Kuhinjska stekla so enostavna za vzdrževanje

Kuhinjska stekla so enostavna za vzdrževanje

08/01/2020 Off By prihsiters

Kuhinja je prostor, ki je namenjen pripravi hrane, zato je logično, da tu lahko najdemo tudi trdovratne madeže in ostanke maščob. Da bi zaščitili stene med kuhinjskim pultom in zgornjimi kuhinjskimi elementi se v sodobne kuhinje vse pogosteje namešča kakovostna in atraktivna kuhinjska stekla. Kot smo že omenili, je njihova najpomembnejša naloga, da zaščitijo stene pred umazanijo, zato je ključnega pomena, da so enostavna za vzdrževanje.

Če kuhinjska stekla primerjamo s keramičnimi ploščicami, potem je že na prvi pogled bistvena razlika ta, da takšno steklo nima fug, kjer bi se nabirala trdovratna umazanija. Zato bodo vaše skrbi po neprijetnih in nadležnih ostankih maščob z namestitvijo kuhinjskih stekel nemudoma izginili, saj jih le enostavno obrišete z mokro krpo. Kuhinjska stekla po so tudi odporna na vlago in temperaturo, zato ni nobenega strahu, da bi se sčasoma pojavile kakršnekoli razpoke, kot se to pogosto zgodi na keramičnih ploščicah. 

Zasteklitev balkona prinese nekaj dodatnega bivalnega prostora

Ali se na eni strani spopadate s pomanjkanjem bivalnega prostora in imate v svojem stanovanju neprestan občutek utesnjenosti, na drugi strani pa je vaš balkon popolnoma neizkoriščen? Zanimiva in izjemno učinkovita rešitev je zasteklitev balkona, ki vam prinese nekaj dodatnega prostora, hkrati pa ogromno naravne svetlobe. Zastekljen balkon je tako lahko nova soba, ali pa dodaten prostor, v katerem lahko skrbite za vaše rastline.

Seveda pa je možnosti zasteklitev veliko, zato je najbolje, da se pred tem dobro pozanimate o trenutni ponudbi in poiščete izbranega steklarja, ki se ukvarja z zunanjimi zasteklitvami. Ključnega pomena pri tem je, da je zasteklitev balkona izvedena strokovno, saj nima le lepotnega učinka, ampak mora nuditi tudi učinkovito zaščito pred zunanjimi vplivi. Najbolje je, da v tem primeru izbiro stekla prepustite strokovnjaku, ki bo najbolje vedel kakšno zasteklitev izbrati v dani situaciji, prav tako pa bo poskrbel za natančne izmere prostora.