Kot starši moramo poskrbeti za celostni razvoj otroških možganov

Kot starši moramo poskrbeti za celostni razvoj otroških možganov

08/06/2019 Off By prihsiters

Tisto, kar naredi otroke otroke je predvsem to, kako dojemajo svet in vedno ga dojemajo tako, kot mi nikoli ne bomo popolnoma razumeli. Otroci so sposobni veselo tekati sem ter tja in kar vpijajo vase vse, kar vidijo, slišijo, začutijo. Ravno zaradi tega je potrebno, da se kot starši zanimamo za celostni razvoj otroških možganov, saj le tako lahko naš otrok doseže svoj polni potencial na dolgi rok.

Četudi vidimo, da naš otrok najbolj uživa v recimo risanju, to še ne pomeni, da moramo na vse ostalo popolnoma pozabiti in otroka zabavati le z risanjem in ustvarjanjem. Seveda je prav, da dajemo poudarek na otrokove individualne interese, vendar če bi zaradi umetnosti popolnoma zanemarili recimo šport, bi naredili manj dobrega kot koristnega, lahko pa, ker želimo skrbeti za celostni razvoj otroških možganov, izberemo šport, ki je tesno povezan z umetnostjo, kot so oblike plesa, umetnostno drsanje ali kaj, kjer se lahko otrok intenzivno izraža.

Ko otroci vstopijo v šolo moramo spodbujati njihov spomin

Ne le, da moramo poskrbeti za to, da je otrok stimuliran na veliko področjih, paziti moramo tudi na to, da izvajamo vaje za koncentracijo pri učenju in sicer že v prvih nekaj mesecih vstopa v šolo, saj dobimo v prvem in deloma drugem razredu osnovne šole edinstveno priložnost, da otroku priučimo delovne navade in s tem, ko izvajamo že v prvih letih šolanja vaje za koncentracijo pri učenju to otroku kasneje ne bo naporno, in bo lahko imel gladek prehod med bolj igrivimi leti šolanja, do takrat ko bo zelo pomembno, da si otrok zapomni veliko informacij. Prav tako pa lahko vaje za koncentracijo pri učenju ostanejo skoraj da rutina za otroka in lahko postanejo del naše socializacije z njim, tako da lahko skrbimo za mentalni razvoj.