Koliko bo stala organizacija postrežbe na večjem dogodku?

Koliko bo stala organizacija postrežbe na večjem dogodku?

03/09/2019 Off By prihsiters

Pri organizaciji dogodkov običajno ne gledamo na ceno, saj se trudimo ustvariti kar najboljše možno vzdušje za vse udeležence. Seveda pa ne moremo mimo tega, da pri vsaki vključeni storitvi povprašamo tudi po stroških, nenazadnje bo treba te zadeve naposled tudi plačati. Tudi pri postrežbi bomo verjetno pozorni na stroške, še posebej, če določa ta cena catering – pri tej storitvi so stroški precej nedorečeni in je treba za točno ceno ponudniku posredovati točen plan organizacije dogodka.

Običajno se cena catering storitev postavi glede na število udeležencev. To je lahko nekoliko zavajajoče, sploh če želimo izračunati stroške, ne da bi vedeli, koliko udeležencev bomo na koncu sploh imeli. Cena cateringa na osebo torej še ni posebej relevantna v začetnih fazah načrtovanja dogodka, ko nimamo določenih vseh podrobnosti, niti števila udeležencev. Ravno takrat pa je pogosto že čas za oceno stroškov, zato se splača povpraševati vsaj o cenovnem okviru. Nenazadnje lahko cena cateringa na osebo pomaga tudi pri izračunu okvirnih stroškov, ne da bi vedeli vse podrobnosti.

Vsekakor pa moramo vedeti, kakšno postrežbo načrtujemo. Cena catering storitev je v največji meri odvisna od hrane, ki je vključena – na voljo imamo namreč zelo raznolike menije, ki imajo tudi različne cene. Slani in sladki prigrizki so na primer bistveno cenejši od celih obrokov z več hodi. Prav tako lahko cena catering storitev vključuje dodatno ponudbo, na primer tudi dejansko postrežbo na dogodku, najem opreme, pripravljanje pijač, pospravljanje in podobno. Vse to vpliva na stroške. Običajno se na podlagi teh storitev in izbranih menijev oblikuje cena cateringa na osebo, nekatere storitve pa se obračunajo po fiksni ceni in niso odvisne od števila udeležencev.

Jasno je, da točnih stroškov ne moremo vnaprej predvideti, veliko je odvisno od točnih potreb in od dogovora s ponudnikom catering storitev.