Keramika za kopalnico

Keramika za kopalnico

02/16/2021 Off By prihsiters

V kopalnici uporabljamo različne materiale, ki pa morajo biti kvalitetni in dobro pripravljeni na obremenitve, s katerimi se bodo soočali. Gre namreč za dokaj obremenjen prostor, v katerem moramo upoštevati nekatere specifične izzive.

Predvsem je za kopalnico značilno to, da imamo opravka z visoko vlažnostjo, vedno pa je prisotno tudi tveganje za razlitje vode, tako za pršenje kapljic kot tudi za vodne curke. Uporabljamo torej materiale, ki so dobro pripravljeni na vodo. Predvsem je to keramika za kopalnico, torej ploščice, ki jih radi uporabljamo v tem prostoru na različne načine.

Talne keramične ploščice

Bržkone imajo najbolj odgovorno nalogo talne keramične ploščice, ki jih uporabljamo za prekrivanje tal. Tu ploščice skrbijo za zaščito površine pred curki vode, ki bi sicer lahko poškodovali betonsko ploščo in druge materiale pod pohodno površino. Kakovostne ploščice ne prepuščajo vode in učinkovito preprečujejo tovrstne poškodbe. 

Poleg tega uporabljamo talne keramične ploščice tudi zato, ker na ta način brez težav ohranjamo kopalnico čisto in urejeno. Ta prostor mora biti zelo udoben za uporabo, zato pridejo ti učinki še toliko bolj do izraza. 

Drugi keramični izdelki v kopalnici

Keramika za kopalnico vključuje tudi nekatere druge izdelke, ki imajo veliko vlogo pri oblikovanju funkcionalnega učinka pri uporabi prostora, navsezadnje pa močno vplivajo tudi na vizualni izgled. Gotovo moramo takoj omeniti stenske ploščice, ki s svojimi lastnostmi dopolnjujejo talne keramične ploščice v kopalnici. S stenskimi ploščicami zaščitimo stenske površine, običajno jih namestimo do določene višine, kjer pričakujemo grožnjo vodnih curkov in kapljic.

Kopalniška keramika je na voljo v različnih izvedbah, ni nujno, da gre vedno za običajne ploščice. Pravzaprav se lahko odločimo za izdelavo keramičnih izdelkov po meri, pogosto so to poljubno oblikovane ploščice v različnih velikostih, dokaj priljubljena pa je tudi xxl keramika, ki se izdeluje po meri, ali pa kakšni dekorativni keramični izdelki.