Kakovostni rezervni deli za traktorje podaljšujejo njihovo življenjsko dobo

Kakovostni rezervni deli za traktorje podaljšujejo njihovo življenjsko dobo

02/19/2021 Off By prihsiters

Traktorji so nepogrešljiv del kmetije, brez katerih bi bilo opravljanje različnih opravil zagotovo bolj naporno in počasnejše. V času sezone so med najbolj obremenjenimi stroji, skupaj s številnimi priključki pa postanejo pri opravljanju dela naši glavni pomočniki. Njihova okvara nas nikakor ne sme presenetiti, če pa se le zgodi, morajo biti rezervni deli za traktorje vedno na voljo in čim hitreje dobavljivi v primeru, ko niso na zalogi.

Za preprečevanje okvar pa je potrebno poskrbeti tudi z rednim vzdrževanjem traktorja. V jeseni, ko pospravimo pridelek, je zato odlična priložnost, da preverimo, ali traktor deluje brezhibno in kateri rezervni deli za traktorje so potrebni. Tako imamo dovolj časa, da v miru pregledamo ponudbo in izberemo rezervne dele preverjenih blagovnih znamk, ki so izdelani iz najbolj kakovostnih materialov. Na ta način bomo poskrbeli, da bo manj okvar, traktor pa nam bo še dolgo služil.

Različne traktorske luči poskrbijo za varno delo s traktorjem

Za traktorje je značilno, da polovico svojega delovnega časa opravijo na kmetijskih delovnih površinah, drugo polovico pa opravijo pri transportu. To pomeni, da traktorje srečujemo tudi na naših cestah in so enakovredni udeleženci v prometu. Pri tem pa velja, da so z vidika varnosti traktorji zelo ranljivi, zato morajo biti vozniki traktorjev še toliko bolj pazljivi. Predvsem pa morajo poskrbeti za njihovo brezhibno delovanje, pri čemer so traktorske luči med najpomembnejšimi.

Luči na traktorju poskrbijo, da so tudi traktorji v prometu vidni. Podobno kot vsa druga vozila, imajo traktorji luči spredaj in zadaj. Na sprednjem delu so prednji žarometi, zadaj pa so pravokotne zavorne luči. Ne smemo pa pozabiti še na delovne luči, ki druge udeležence v prometu dodatno opozarjajo, hkrati pa nam zagotavljajo vidljivost v zahtevnejših delovnih pogojih. Za traktorske luči je predvsem pomembno, da oddajajo dovolj svetlobe in so dovolj trpežne.