Kakovostna pasja hrana

Kakovostna pasja hrana

01/29/2019 Off By prihsiters

Pri izbiri hrane za svoje hišne ljubljenčke smo pogosto pripravljeni sprejeti nekatere kompromise, ki bi bili preprosto nepojmljivi, če bi hrano izbirali zase. Živali tako ne dobijo hrane ustrezne kakovosti, kar povzroči raznorazne težave. Nenazadnje imajo podobno anatomijo in z vidika prehrane podobne zahteve kot ljudje, torej je ključnega pomena, da jih oskrbimo s kakovostno hrano. Za zdravje na dolgi rok se splača poiskati hrano višje kakovosti, še posebej to velja pri hrani za pse, saj pri psih od hrane pogosto pričakujemo še več – v prvi vrsti iščemo zdravo in okusno hrano, a tudi vsa potrebna hranila za svetlečo dlako, energijo pri vsakdanjih aktivnostih in podobne prednosti. Idealno kombinacijo vseh teh lastnosti ima le kakovostna pasja hrana, ki jo je včasih težko najti oziroma izbrati iz pestre ponudbe razpoložljivih možnosti.

Vsekakor pa kakovostna pasja hrana obstaja. Tako mokra kot suha hrana je na voljo tudi v višjem kakovostnem razredu, po teh izdelkih pa posegajo odgovorni lastniki, ki želijo svojim kosmatincem le najbolje. Običajno gre za hrano naravnega izvora, z visoko vsebnostjo mesa in brez nepotrebnih primesi. Smiselno se je vprašati tudi o izvozu mesa in drugih sestavin, saj seveda tudi ta vpliva na kakovost hrane. Prav tako preverimo lastnosti proizvajalca oziroma prodajalca, saj tudi v tej fazi lahko pride do nekaterih vplivov, ki škodujejo končnemu izdelku – govorimo o pakiranju, transportu, skladiščenju … Pasja hrana mora ostati sveža in dobro zaščitena pred vsiljivci, ki bi lahko zašli v pakiranje in psom otežili prehranjevanje. V najslabšem primeru lahko zaradi tega pride celo do alergijskih reakcij in resnih zdravstvenih težav.

Izbira hrane za hišne ljubljenčke torej ni trivialna. Pasja hrana je na voljo v različnih kakovostnih razredih, tako da se ni mogoče odločiti kar na podlagi kratkega premisleka. Če k temu dodamo še daljnosežne posledice izbire, se ta odločitev izkaže za nadvse pomembno!