Kako popularen je nevidni zobni aparat?

Kako popularen je nevidni zobni aparat?

10/10/2020 Off By prihsiters

Nevidni zobni aparat je praktično novost na današnjem trgu. Nevidni zobni aparat na tržišču ni prisoten dlje kot nekaj let oziroma je bil poprej izjemno težko odstopen širši javnosti in so si ga lahko privoščile samo družbene elite. 

Gre za način zobnega aparata, ki je narejen iz silikona, torej je prozoren. Kar seveda povzroči to, da se na zunaj popolnoma nič ne vidi. Večinoma lahko takšen aparat nosite med spanjem, po nekaterih raziskavah naj bi tudi preprečeval smrčanje. 

Z nakup takšnega zobnega aparate se morate posvetovati s strokovnjaki, ki vam bodo zobni aparat v prvi vrsti sploh predpisali. Potem se morate z njimi posvetovati, v kolikor lahko izbirate, katerega boste nosili. V kolikor lahko izbirate, potem si zagotovo poglejte nevidni zobni aparat, ki je zagotovo najbolj moderen zobni aparat na trgu, saj se povsem prilega vašim zobem poleg tega pa je skoraj neviden. 

Za več informacij pa se posvetujete s strokovnjaki ali pa s svojim zobozdravnikom, ki vam bo z veseljem svetoval, lahko pa si preberete tudi raznorazne opise, ki jih najdete na internetu.

Lahko naredite protezo na implantatih?

Odgovor na zgornje vprašanje je seveda pritrdilni. Proteza na implantatih seveda obstaja in jo je mogoče narediti. 

Gre za princip, da vam oblikujejo posebno vrsto proteze, ki se vaše čeljusti drži na mestih, kjer je bil ustavljen implantat. Torej praktično pomeni, da se celotna proteza drži na implantatih in kar je bolj pomembno je to, da ni potrebno ponovno vrtati v vašo čeljust, kar je zagotovo velik plus.

Seveda so proteze, še posebno proteza na implantatih, izjemno drage in poleg tega je eden od pogojev, da imate implantat. V kolikor pa se odločite za protezo, še posebno takšno kot je, proteza na implantatih, pa je nameščanje implantatov zagotovo boleč postopek. 

Torej v kolikor ste v takem položaju se o problemu pogovorite z  zobozdravnikom, ta vam bo zagotovo dobro svetoval.