Javna dražba in interesenti

Javna dražba in interesenti

11/29/2018 Off By prihsiters

Ko je razpisana javna dražba, se običajno zanjo najbolj zanimajo interesenti, katerim je predmet zanimiv. Torej, kdo so pravzaprav interesenti? Lahko je kdorkoli, tudi mi. Namreč, če nam je predmet javne dražbe zanimiv in bi se želeli na dražbi zanj potegovati, smo interesent. Seveda vsak od interesentov upa, da bo na koncu on tisti, ki bo ponudil največ za določen predmet in ga tudi kupil.

Koliko bo javna dražba obsegala interesentov, je običajno skrivnost in se razkrije šele na javni dražbi. Prijave so zasebne, tako da nikoli ne vemo, kaj nas čaka in koliko bo ljudi, ki se bodo potegovali za enako stvar kot mi. Seveda upamo, da nihče njih ne bo ponudil toliko, kolikor smo pripravljeni ponuditi sami za določen predmet. Zna pa se seveda zgoditi tudi to in na določeni točki odnehamo, medtem, ko se še drugi interesenti borijo za predmet.

V kolikor je javna dražba z nizko izklicno ceno določenega vrednega predmeta, lahko pričakujemo več interesentov, kot pa če gre za neohranjene stvari. Vsekakor pa tudi to ni nujno in je odvisno od želj in potreb posameznikov. Tako da bomo seveda vedno upali na najboljše. Kakorkoli, če se nam ne posreči, se nam bo pa mogoče naslednjič in bomo imeli več sreče.

Vsekakor pa je najbolj pomembno to, koliko smo pripravljeni odšteti za določen predmet in niti ne toliko, koliko je interesentov. Upamo le lahko, da bodo interesenti hitro odnehali in opustili predmet, kar pomeni, da boodo njihove finančne zmožnosti manjše oziroma bodo manj ponudili za predmet, kot smo mi pripravljeni.

Če pa je javna dražba razpisana za predmet, katerega smo edini interesent, pa smo zagotovo zmagovalec, kajti ta je lahko naš kar po izklicni ceni. Kar se tudi zna zgoditi, zato je pomembno, da se ne oziramo toliko o številu interesentov in se prijavimo na sodelovanje, kajti nikoli ne vemo, kaj nas čaka.