Izolacija za topel dom

Izolacija za topel dom

12/27/2018 Off By prihsiters

Izolacija je izredno pomembna pri vsaki novi in starejši stavbi. Če želimo ohraniti v stanovanju čim več toplote moramo pri gradnji poskrbeti za dobro in kvalitetno izolacijo vseh zunanjih sten, strehe in terase. Izolacijo bo namreč poskrbela, da bomo manj greli in imeli istočasno toplejši dom. Pri slabi izolaciji izgubljamo skozi stene veliko energije in to se pozna tudi na računu za ogrevanje.

Izolacija ni edina izboljšava, ki jo lahko ponudimo našemu domu. Tudi okna igrajo zelo pomembo vlogo pri uhajanju zraka ven iz stanovanja oziroma pri zadrževanju toplega zraka v hiši. Če živimo v starejšem stanovanju, ki nima obnovljene fasade in mu še niso naredili nove izolacije, moramo poskrbeti, da bodo stene čimprej zaščitene.

Izolacija je lahko notranja ali zunanja. Notranjo izolacijo naredimo samo v primeru, da zaradi določenih predpisov ali težav ne moremo narediti pravilne zunanje izolacije. Če nas zanimajo cene postavitve izolacije pri določenem podjetju, ga lahko poiščemo po internetu ter mu pošljemo povpraševanje. Ko bomo dobili več ponudb, si bomo lahko izbrali tisto, ki bo za nas najbolj ustrezna.

Izolacija mansarde v starejši hiši

Izolacija mansarde je nujno potrebna kadar se preselimo v starejšo hišo, ki zagotovo nima dobre izolacije. Postavitev kvalitetne izolacije je pomembne, ker tako zaščitimo svoj dom pred uhajanjem toplote. Pri mansardi moramo pomisliti tudi na izolacijo strehe, saj veliko toplote izgubimo ravno pri strehi.

Izolacija mansarde poteka tako, da delavci najprej postavijo folijo in nato oblogo z gips ploščami. Izoliramo lahko tudi tla, kjer navadno vključimo še zvočno izolacijo tal, tako da nimamo težav s sosedi. V kolikor imamo zvočno izolirana tla, lahko brezskrbno premikamo stole, naši otroci pa se bodo lahko živahno igrali in pri tem ne bodo motili tistih, ki živijo pod našim stanovanjem.

Izolacija mansarde se izvaja z upoštevanjem meril Ekosklada, ki zahteva postavitev vsaj 16 cm debele fasade. Ali 14 cm debele kamene volne, ki odlično greje naš prostor.