Idealna rešitev v boju proti stresu

Idealna rešitev v boju proti stresu

03/23/2019 Off By prihsiters

Verjetno ne bi niti z lupo in svetilko našli človeka, ki ne čuti posledic zaradi stresa. Stalno smo izpostavljeni takšnim in drugačnim obremenitvam, ki kratkoročno in dolgoročno vplivajo na zdravje in počutje telesa in duha. Seveda, pogosto gre le za manjše nelagodje, napetost in občasne bolečine, ne pa za veliko krizo, ki bi zahtevala takojšne posredovanje, a ravno zato težave pogosto kar zanemarimo ali pa se jih niti ne zavedamo, če se počasi stopnjujejo. Pametno je občasno poskrbeti za sprostitev, pri čemer imamo na voljo idealno rešitev – masaže!

Antistres masaža je odlična izbira za tiste, ki želijo sprostiti telo in duha ter storiti nekaj v boju proti stresu. Seveda ne moremo pričakovati, da bomo na ta način odpravili vse težave, ki jih prinaša stres – za to bi morali korenito spremeniti svoj življenjski slog in odpraviti vzroke, ki povzročajo stres. Lahko pa antistres masaža gotovo ponudi vsaj uro sprostitve, ki po napornem delovnem dnevu obnovi telo in ga pripravi na ponovno optimalno delovanje. V vsakem primeru gre za zelo prijetno izkušnjo, ki že z vidika udobja in sprostitve ponuja zelo privlačno opcijo.

Običajno se proti stresu izvaja tajska masaža, ki je pri tem tudi zelo učinkovita. Gre za tehnike, namenjene sproščanju posameznih delov telesa, predvsem seveda tistih, ki so najbolj na udaru pri stresnih obremenitvah. Stres se najbolj kaže v napetostih v vratu, ramenih in hrbtu, zato se protistresna tajska masaža osredotoča pretežno na ta področja. Seveda pa je antistres masaža do neke mere prilagodljiva in lahko pomeni precej drugačen tretma. Prav tako tajska masaža ni edina možnost, na voljo so razne klasične masaže, celo refleksne masaže, aromaterapije, masaže z raznimi pripomočki in podobno. Pomembno je le, da je antistres masaža pri svojem delu učinkovita in skozi tretma zares razbremeni telo in duha.