Hitro do povsem nove podobe zob

Hitro do povsem nove podobe zob

09/19/2018 Off By prihsiters

Preoblikovanje zobovja ni povsem enostavno, lahko pa si opravilo zelo olajšamo, če izberemo nekatere inovativne izdelke in postopke. Posebej priljubljeni so postopki beljenja zob, medtem ko bo treba za preoblikovanje in premeščanje zob uporabiti ortodontska sredstva.

Rešitev za bel nasmeh

Zobje se hitro razbarvajo tudi če zanje dobro skrbimo. Še posebej opazne pa so posledice rednega uživanja kave, kajenja in drugih dejavnikov. Na srečo lahko hitro povrnemo naravno belino zob, saj so na voljo različni postopki beljenja, pa tudi nekateri izdelki, ki prenovijo podobo zob. V mnogih primerih so dobra izbira zobne luske, ki se uporabljajo v različne namene. V prvi vrsti so zobne luske izdelek s področja zobne estetike, lahko pa pripomorejo tudi pri drugih postopkih, na primer pri zdravljenju kakšnih konkretnih težav. V vsakem primeru pa gre za spremembo izgleda zob – zobne luske prekrijejo površino zoba in tako učinkovito spremenijo njegovo podobo. So kot nalašč za beljenje posameznih zob, lahko pa jih uporabimo tudi več za še boljši učinek. Za razliko od drugih postopkov beljenja je ta rešitev zelo hitra in vedno učinkovita.

Rešitev za obliko nasmeha

Nepravilna rast zobovja pokvari izgled nasmeha še bolj kot razbarvana površina zob. Že en zob je lahko velika tegoba. Na srečo so v takšnih primerih zelo učinkoviti zobni aparati, še posebej, če se poslužimo sodobnih rešitev – to je na primer Invisalign, nevidni zobni aparat. Invisalign deluje enako kot običajni zobni aparati, torej je učinkovit in primeren za vse mogoče ortodontske postopke pri preoblikovanju položaja zob. Posebej dobro se obnese pri oblikovanju celotnega zobovja, lahko pa služi tudi premikanju posameznih zob. Glavna prednost, ki jo ima aparat Invisalign, pa je seveda v tem, da je povsem neviden. Tako ne bo pokvaril podobe zob, bo pa vseeno nevidno in učinkovito preoblikoval njihov položaj v ustni votlini.