Gostinski pomivalni stroji

Gostinski pomivalni stroji

11/07/2020 Off By prihsiters

V gostinstvu imamo veliko dela s posodo. Najprej jo uporabljamo pri pripravi jedi, nato pa imamo z njo še več dela, ko jo je treba pomiti. Na srečo nam na tem področju priskočijo na pomoč pomivalni stroji, ki so v vsaki profesionalni kuhinji naravnost nepogrešljivi. Dela v gostinskem lokalu si brez tovrstne opreme praktično ne moremo predstavljati, kar še posebej velja za večje lokale, kjer so gostinski pomivalni stroji stalno v uporabi. Izkažejo se tudi vse njihove odlike – naprave morajo biti zmogljive in zanesljive, da lahko svoje delo zanesljivo opravljajo, brez kakšnih težav, zapletov in zamud. 

V mnogih primerih pri izbiri stroja za gostinsko uporabo pazimo tudi na to, da ponuja naprava posebne funkcionalnosti, ki jih potrebujemo pri pomivanju posode. Ponekod se recimo dela večinoma s kozarci, zato potrebujemo prilagojen pomivalni stroj za kozarce. S takšno opremo bomo bistveno bolje pripravljeni na izzive, ki nas čakajo pri pomivanju posode in drugih opravilih v profesionalni kuhinji.

Prilagojeni profesionalni stroji

Gostinski pomivalni stroji so že v izhodišču dobro prilagojeni svoji vlogi. Morajo biti namreč bistveno bolj zmogljivi in vzdržljivi kot stroji, ki jih uporabljamo v domačem gospodinjstvu, prav tako potrebujemo večjo kapaciteto in morda nekatere naprednejše funkcije. Včasih pa posegamo po strojih, ki so tudi drugače prilagojeni specifičnim nalogam. Najboljši primer je gotovo pomivalni stroj za kozarce, ki je zelo priljubljena izbira v lokalih, kjer strežemo pijače. Kozarci se hitro nabirajo, prav tako jih je treba hitro pomiti in pripraviti na ponovno uporabo. To lahko opravi praktično vsak pomivalni stroj, a prilagojeni pomivalni stroji za kozarce nudijo večjo kapaciteto za kozarce, veliko bolj priročno uporabo, prilagojene funkcije in predvsem brezhiben končni rezultat.

Poleg tega so gostinski pomivalni stroji lahko prilagojeni tudi za druge naloge, recimo pomivanje krožnikov ali kakšnih drugih vrst posode. Premišljeno moramo izbrati pravo opremo glede na svoje potrebe.