Folija za silos z kisikovo bariero

Folija za silos z kisikovo bariero

10/13/2019 Off By prihsiters

Folija za silos je izredno pomembna za siliranje krme za ivino, saj preprečuje nastanek plesni v silosu. Imamo več vrst folije, ki jo moramo pred siliranje koruze ali trave, skrbno namestiti v silos. Najprej uporabimo podfolijo s kisikovo bariero, ki je modrikaste barve in je izredno tanka. V to folijo je vgrajen etilen vinil alkohol, ki bo prepustila veliko manj plinov kot klasična folija in tako poskrbela za boljšo obstojnost silirane koruze. 

Folija za silos je pakirana v različnih dolžinah, tako si lahko vsakdo najde primerno velikost za svoje potrebe. Poleg podfolije si lahko kupimo še stensko folijo, s katero obložimo vso površino silosa, da je krma resnično zaščitena. 

Folija za silos omogoča pripravo kvalitetne krme, ki jo bodo naše živali brez težav pojedle in nam dale dobro ter kvalitetno mleko skozi celotno zimsko obdobje, ko jih bomo imeli zaradi mraza zaprte v hlevu. 

Hlevski ventilator za dobro prezračen hlev

Hlevski ventilator je nujen del vsakega modernega in tehnološko izpopolnjenega hleva. Ker si kmetje želijo, da se njihove krave ter ostala živina dobro počutijo, si prizadevajo za uporabo različnih naprav, kot so ventilatorji in prezračevalniki, da ohranjajo v hlevu svež zrak. V velikih hlevih je v prostoru naenkrat tudi sto in več glav živine, ki hitro povzročijo veliko smradu in zadušljivega zraka. Ravno zato je bistveno, da zrak kroži in tako ostane dlje časa svež. 

Hlevski ventilator lahko dopolnimo tudi z aksialnimi prezračevalnimi ventilatorji, ki še dodatno pospešujejo prihod svežega zraka. Le z vsemi kakovostnimi napravami, bomo lahko prepričani v odlično stanje živine. 

Hlevski ventilator mora imeti nameščeno tudi zaščitno mrežo, ki preprečuje vdiranje ptičev in ostalih živali. Poleg tega pa poskrbi tudi za večjo varnost za človeka, pri delovanju same naprave. Lahko bi se namreč zgodilo, da bi se kdo izmed delavcev, med delovanjem ventilatorja poškodoval.