Fasadni sistemi Weber za različne vrste gradenj

04/29/2019 Off By prihsiters

Minili so časi, ko smo na grobi omet nanašali le zaključni sloj fasade. Danes je razmišljanje o fasadnih sistemih popolnoma drugačno. Gre za kompleksne sisteme izolacije, ki ponujajo najboljše rešitve glede toplotne zaščite, zvočne izolativnosti, zdravega bivalnega okolja in manjše porabe energije. Med tovrstnimi fasadnimi sistemi so tudi fasadni sistemi Weber.

Bistvo vsakega fasadnega sistema je tudi v tem, da se naložba povrne v zelo kratkem času. Kakovostna toplotna zaščita je namreč nujna za sodobno energijsko učinkovitost objekta. Ker je pričakovana še dodatna rast cen energentov, boste s kvalitetnimi fasadnimi sistemi zagotovo dodatno privarčevali.

Weber ponuja široko paleto rešitev za fasade

Fasadni sistemi Weber se med seboj razlikujejo po specifičnih karakteristikah. Določajo jih različne vrste izolacijskih materialov, fasadnih lepil in zaključnih slojev. Skupaj določajo primernost uporabe glede na vrsto gradbenih materialov in gradenj. To pomeni, da točno določen fasadni sistem ustreza le določenim materialom, ki se uporabljajo na primer za opečno, betonsko ali montažno gradnjo.

Med številnimi rešitvami bi tako izpostavili fasadni sistem na mineralni volni iz steklenih vlaken, varno paroprepustni fasadni sistem na kalupih, fasadni sistem s 50 % višjo toplotno izolativnostjo v primerjavi s fasadnimi sistemi na stiroporu in na koncu še varno paroprepustni sistem s konusno perforacijo izolacijske plošče.

Sestava fasadnih sistemov zagotavlja ekonomsko učinkovito rešitev

Fasadni sistemi Weber se ponašajo s trajnostjo in funkcionalnostjo konstrukcije. Fasadni sistem je sestavljen iz različnih komponent, ki delujejo usklajeno in zagotavljajo dolgotrajno zaščito. Najbolj pomembna komponenta je izolacija, ki preprečuje prehajanje toplote in znižuje porabo energije. Izolacija je nalepljena na podlago s primernim fasadnim lepilom, ki se ga uporabi tudi za izdelavo armiranega sloja z mrežico. Na koncu sledi še osnovni premaz in zaključni sloj.

Investicija v nov fasadni sistem med drugim znižuje stroške ogrevanja in povečuje kvaliteto bivanja v vašem domu. Zato je izdelava ali obnova stare fasade najpomembnejši korak k ekonomsko učinkoviti rešitvi.

Če vas fasadni sistemi proizvajalca Weber zanimajo, lahko s pomočjo te povezave o njih izveste še več.