Epoksi tlaki in premazi postajajo vse bolj aktualni

Epoksi tlaki in premazi postajajo vse bolj aktualni

03/10/2021 Off By prihsiters

Epoksi je preprosta za vzdrževanje tla z manj pomanjkljivostmi in več prednostmi. Epoksid je termoreaktivna smola, ki se pogosto uporablja kot zaščitni in dekorativni premaz nad betonskimi tlemi. Zaradi trpežne in robustne narave epoksida je zaželena možnost za različne talne obloge. 

Epoksidni premaz nad betonom zagotavlja visoko zmogljivo, gladko in trpežno površino, ki traja več let in je sposobna prenesti težke obremenitve. Epoksidna tla so boljša od ploščic, saj so odporna na madeže in prah. Če iščete enostavna za vzdrževanje, dolgotrajna, estetsko privlačna tla, se lahko odločite za epoksi. 

Značilnosti epoksi tlakov 

Epoksi tlaki ali premazi se ustvarijo tako, da se združita dva materiala. Eden izmed njih je običajno smola, drugi pa trilec. Takšni tlaki so izredno odporni na kemične snovi in ravno zato so idealni za prostore, kjer se izvajajo poizkusi ali pa se v njih nahajajo nevarne snovi. 

Poleg tega pa so epoksi tlaki znani po veliki raznobarvnosti, kar je za kupce vedno zelo dobrodošlo. Tako vam ni ve potrebno imeti dolgočasnih sivih tal, ampak si lahko omislite barvna in živahna tla ,ki bodo vaš prostor spremenila v poživljajočo oazo. Dandanes obstaja že ogromno mojstrov, ki znajo z Epoksi tlaki in premazi ustvariti prave talne umetnine. 

Prednosti tal iz epoksidne smole

Strokovnjaki poudarjajo , da ima epoksi material izredno visoko odpornost na udarce, kar ga uvršča na seznam visoke priljubljenosti. V vsakem skladišču ali delavnici je namreč pomembno imeti trdna tla. Druga prednost je ta, da so takšna tla popolnoma nestrupena, kar je v današnjem onesnaženem svetu tudi izredno pomembno.

Za razliko od drugih vrst tal za čiščenje ne potrebujejo močnih kemikalij, zaradi česar je epoksid okolju prijazen pod. Je odporen na madeže. Gladka, sijajna prevleka epoksida olajša čiščenje tal. Epoksi je odporen na prah in umazanijo, zato je boljša možnost kot ploščice, ki zadržujejo prah in umazanijo znotraj razpok in fug.