Enostavna in napredna drsna vrata

Enostavna in napredna drsna vrata

12/27/2020 Off By prihsiters

Drsna vrata so zelo posrečena izbira za mnoga okolja, to pa ravno zato, ker so na voljo v različnih izvedbah in se dobro prilagajajo različnim potrebam. Seveda moramo dobro premisliti o tem, kakšna vrata potrebujemo in kakšna vrata bomo v določenem okolju lahko najbolje izkoristili. Kaj lahko se izkaže, da drsni mehanizmi sploh ne pridejo v poštev, lahko pa bo najboljša rešitev kakšna posebna izvedba drsnih vrat.

Drsna vrata z ročnim upravljanjem

Veliko razliko naredi predvsem pogon za drsna vrata. V mnogih primerih potrebujemo avtomatska vrata, ki na drsnem mehanizmu ponujajo zelo dober učinek pri delovanju, zato so takšna vrata tudi najbolj značilna. A poznamo tudi vrata z ročnim upravljanjem, ki so lahko veliko bolj primerna za uporabo v okoljih, kjer ne pričakujemo tolikšnega prehoda ljudi. Če lahko vrata enostavno odpiramo in zapiramo sami, nam pogon za drsna vrata ne bo posebej koristil, temveč bo le nepotreben strošek. Takšna enostavna drsna vrata srečujemo pogosto tudi v stanovanjskih prostorih, kjer se zelo dobro obnesejo.

Avtomatska drsna vrata

Električni pogon za drsna vrata nam uporabo vrat močno poenostavi, pri tem pa odpira različne možnosti za uporabo. Kot nalašč so avtomatska vrata seveda tam, kjer med prostori prehaja veliko ljudi, predvsem v komercialnih objektih in poslovnih prostorih. Prav tako se avtomatska vrata uporabljajo v kakšnih gospodarskih in industrijskih objektih, kjer je treba zagotoviti nemoten prehod pri opravljanju službenih dolžnosti.

Napredna avtomatska vrata nam ponujajo zelo dobro izkušnjo, saj so električni pogoni zelo prilagodljivi. Dobro se kombinirajo s pametnimi sistemi, ki nudijo popoln nadzor nad vhodom in prilagodljivo upravljanje delovanja vrat. Uporabimo lahko različne rešitve za zaklepanje in odklepanje ter odpiranje in zapiranje vrat. Prav tako lahko vrata dopolnimo z drugo opremo, recimo s kamero ali domofonom, različnimi ključavnicami, protivlomnim sistemom in s podobnimi uporabnimi dodatki.