Električni paletni viličar je idealen za nizek ali visok dvig

Električni paletni viličar je idealen za nizek ali visok dvig

04/01/2020 Off By prihsiters

Viličarji so odličen univerzalni stroj, ki se za prevoz tovora uporablja skoraj v vsakem skladišču. Če iščete izdelek, ki združuje zmogljivost z visoko stroškovno učinkovitostjo, potem je električni paletni viličar pravi viličar za vaše zahteve, še posebno, če iščete stroj za enostavno upravljanje in prevažanje vašega blaga z največjo zmogljivostjo tako v zaprtih prostorih kot na prostem. Ker pa vedno ne prevažate le težkih tovorov, so vam na voljo tudi začetni modeli ročnih električnih viličarjev za delo z manjšo intenzivnostjo.

 

Električni paletni viličar lahko upravljate ročno. Kateri paletni viličar je za vas najustreznejši, je med drugim odvisno od transportne poti ter dviga, ki ga mora viličar opraviti. Nekateri modeli so primerni za kratke proge v načinu hoje, drugi idealni za transport na srednje dolgih progah, kjer lahko poleg hodite ali se peljete stoje, medtem ko so tretji opremljeni z ergonomskim sedežem za prevoze na dolgih progah.

 

Ročni viličar upravlja lahko tudi ženska

 

Verjetno veste, da v številnih skladiščih ne delajo le moški, ampak marsikje za težak tovor poprime tudi ženska? Verjetno se nobeden od njiju ne pritožuje, če ima na voljo ročni viličar, s katerim lahko tovor prepelje iz ene lokacije do druge. Ročni viličarji imajo različne zmogljivosti. Tisti, ki jih upravljamo z lastno silo, so namenjeni predvsem za prevoz lažjih in dostopnejših tovorov. Ti so ekonomična rešitev predvsem za transportne naloge na kratkih razdaljah.

 

Zahtevnejši in zmogljivejši viličarji na električni ali drug pogon pa so človeku v veliko pomoč, še posebno za prevoz težjih in odročnejših tovorov. Ročni viličar številnih blagovnih znamk lahko transportira ne le standardne evro palete, ampak tudi display in druge posebne palete. To jim omogočajo različne dolžine vilic, ki se po širini lahko nastavljajo. Nekateri modeli pa zagotavljajo tudi sprotno tehtanje, kar je v skladiščih, v proizvodnji in pri prevozu izjemno dobrodošlo.