Čiščenje letne kuhinje

Čiščenje letne kuhinje

06/11/2018 Off By prihsiters

V toplejšem delu leta čas gotovo raje preživljamo na prostem, kjer lahko postavimo tudi letno kuhinjo za pripravo piknikov in drugih dogodkov. Zelo dobro se takšna kuhinja ujame s teraso ali vsaj garnituro vrtnega pohištva, tako pa zagotavlja veliko zabave in sprostitve pri preživljanju prostega časa. Nevšečnosti pa se pojavijo, ko je treba vse pospraviti. Na srečo imamo nekaj rešitev, ki jih ponujajo prilagojene naprave za čiščenje.

Vsestransko čiščenje z visokotlačnim čistilcem

Visokotlačni čistilec na toplo vodo bo vsekakor najboljša izbira za večino čistilnih opravil zunaj hiše, morda tudi za čiščenje letne kuhinje. Veliko je odvisno od tega, s kakšnimi materiali in površinami imamo opravka. Če gre za zidano kuhinjo oziroma drugo dovolj vzdržljivo izvedbo, bo visokotlačni čistilec na toplo vodo odlična izbira. Ta naprava sicer dobro poskrbi tudi za teraso, vrtno pohištvo, drugo opremo in okolico. Ne pride pa v poštev, če imamo v letni kuhinji kakšne občutljive površine.

Gotovo pa bo visokotlačni čistilec na toplo vodo najboljša izbira ob otvoritvi sezone, ko je treba prvič po dolgi zimi očistiti kuhinjo in jo pripraviti na delovanje.

Druga opravila pri čiščenju letne kuhinje

Visokotlačni čistilec na toplo vodo se odlično izkaže pri splošnem čiščenju površin in skritih kotičkov, za nekatera specifična opravila pa bo treba uporabiti druge pripomočke. Ena nepogrešljiva naprava je sesalnik za pepel, ki je seveda zelo dobrodošla rešitev pri sesanju pepela. Logično torej, da bomo želeli imeti tak pripomoček pri roki, ko čistimo žar ali drugo kurišče. Sesalnik za pepel je odlična ideja za hitro in učinkovito čiščenje v takšnih primerih. Dobro se obnese celo pri sesanju vročega pepela in žerjavice, kar lahko sicer predstavlja velike nevšečnosti in celo nevarnost. Seveda pa je treba izbrati dober in zanesljiv sesalnik za pepel, v poštev pridejo le posebej prilagojene naprave, običajni sesalniki za sesanje pepela niso primerni!