Cenovno ugodni epoksi tlaki

Cenovno ugodni epoksi tlaki

09/18/2020 Off By prihsiters

Pri tlakovanju s plastmi epoksidne smole lahko dosežemo zelo dobre rezultate. Pravzaprav je to priljubljena izbira tudi v močno obremenjenih industrijskih okoljih, ker potrebujemo odlično zaščito pred mehanskimi obremenitvami in številnimi drugimi grožnjami. Seveda pa gre pričakovati, da bodo po meri narejeni tlaki za industrijsko uporabo dokaj dragi in zahtevni za izdelavo. Če nimamo tako visokih zahtev, lahko v tej skupini rešitev najdemo tudi boljše opcije, ki so cenovno nekoliko bolj ugodne.

Med najboljšimi možnostmi so gotovo samorazlivni epoksi tlaki cena je pri teh glede na njihove lastnosti zelo ugodna. Gre za idealen kompromis za tiste, ki nimajo kakšnih res visokih zahtev ali specifičnih potreb pri zaščiti svojih površin. A tudi v nekaterih bolj obremenjenih okoljih so prava izbira ravno samorazlivni epoksi tlaki, cena namreč ni edini prepričljiv adut te izvedbe. Gre namreč za kakovosten in vzdržljiv tlak, ki zelo dobro varuje pred mehanskimi obremenitvami, še bolje pa pred vdorom različnih kemičnih sredstev, od vode do razkužil, barv in goriv. Tako predstavlja zelo dobro zaščito v mnogih okoljih, kjer se srečujemo s takšnimi grožnjami, tam se bodo gotovo najbolje obnesli samorazlivni epoksi tlaki. Cena je torej v večini primerov le dobrodošla dodatna prednost, zato takšne tlake srečujemo v različnih okoljih, od obremenjenih industrijskih in gospodarskih objektov do bolnišnic, šol in podobnih prostorov, ki so redno v uporabi, a ne pretirano obremenjeni.

Med cenovno ugodnimi epoksi tlaki pa ne moremo mimo najugodnejše rešitve, ki je pisana na kožo tistim, ki nimajo posebej strogih zahtev pri zaščiti površine, pričakujejo pa ugodno ceno in enostavno izdelavo. To omogočajo epoksi premazi, ki jih enostavno namestimo na betonsko površino. Taka zaščita ne pripomore k odpornosti na mehanske obremenitve, s čimer se pohvalijo drugi epoksi tlaki, je pa zelo učinkovita proti razlitju kemikalij, vdoru prahu in umazanije, poleg tega je enostavna za čiščenje in vzdrževanje.