Cena za zobne proteze

Cena za zobne proteze

12/02/2019 Off By prihsiters

Zobne proteze imamo običajno v mislih kot celotne proteze, s katerimi nadomestimo manjkajoče zobovje. A v resnici najdemo na področju zobne protetike še mnoge druge izdelke in seveda storitve, ki omogočajo prilagoditev zobovja na različne načine. Proteze so nujne na primer tudi v primeru, da nam manjka le kak posamezen zob, včasih pa so uporabne tudi pri zdravljenjih. Pogosto pa je na področju zobne protetike en izmed pomislekov cena – nekatere storitve in izdelke krije zdravstveno zavarovanje, nekaterih pa ne, poleg tega imamo vedno na voljo izdelke višjega standarda, ki jih je treba plačati posebej.

Ceno storitev in izdelkov narekujejo potrebe posameznega pacienta. En sam implantat je lahko zelo poceni, medtem ko bo za celotno protezo v sklopu storitve all on 4 cenik razumljivo precej višji. Posamezni vsadki postajajo vedno bolj ugodni, saj je po njih veliko povpraševanja in se temu prilagaja tudi ponudba. Poleg tega razvoj sodobne tehnologije koristi tudi v tem oziru, da ponuja vedno nove rešitve, ki postajajo cenovno dostopnejše. V vsakem primeru lahko implantat dandanes dobimo že zelo poceni, recimo za okoli 300 evrov. Ta cena vključuje le implantat in namestitev na pravo mesto, medtem ko se bo treba pozanimati še o konkretnih protetičnih izdelkih, ki jih nameravamo namestiti na vsadek. Rešitve so na tem področju zelo raznolike, tako da sam implantat še ne določa končne cene.

Za all on 4 cenik običajno pokriva celotno storitev in izdelke. Je pa cena seveda bistveno dražja. Nenazadnje gre za štiri vsadke, včasih tudi več, poleg tega moramo pomisliti še na celotno protezo. Jasno je, da bo za all on 4 cenik nekoliko dražji, pripraviti bo treba nekaj tisoč evrov. Cene se gibljejo okoli 5 ali 6 tisočakov, je pa to povsem odvisno od ponudnika in primera. Včasih je postopek nekoliko zahtevnejši in bo treba plačati še kaj več.